Dobling av antall barn på friidrett-skolen

  Friidrett-skolen på Oppstad har ny rekord i antall påmeldte og den populære skolen måtte skaffe flere trenere da de endte opp på 49 barn som er en dobling fra tidligere år. Under årets sommerskole har det vært mye idrettsglede, lek, latter og vannkrig!

  Annonse

  — Blikket opp og se på buskene langt, langt der borte – så kaster du! roper de motiverende trenerne på årets sommer-friidrett-skole på Oppstad idrettsplass.

  — BRA! roper treneren etter kastet, der fikk du blikket opp og kastet mye lenger enn forrige gang.

  Det er syvende året skolen blir arrangert og stemningen var stor da det ble kringkastet at det også ble i år.

  Populært med friidrett!

  —Telefonen sluttet aldri å ringe, vi hadde tenkt å stoppe på 40 barn, men så ringte enda flere som ville melde seg på, og da måtte vi skaffe flere trenere for å innfri etterspørselen, sier Lena Knutsen, leder for sommer-friidrett-skolen.

  — Vi har vært aktive i sosiale medier og inviterte også Nord-Odal IL til sommerskolen da de ikke har et opplegg i år, og det ble tatt veldig godt i mot, sier Knutsen til.

  Det er også moro å se at at det er så mange nye barn med som vil prøve friidrett og ikke minst at det bindes så mange nye vennskapsbånd i sommerferien er fint legger hun til.

  Vennskap og vannkrig

  I løpet av uka har barn fra alle grender i Odalen blitt godt kjent med hverandre på kryss av alder og klassetrinn. Deltakerne er fra 1-7.trinn og synes det er gøy å få flere venner.

  — Jeg har blitt kjent med mange og blitt veldig glad i treneren min, sier Unn Hagerup som begynner i 2. klasse ved Korsmo skole, mens hun henger rundt halsen til treneren sin.

  — Og så har vi vannkrig hver dag – det er topp! sier Jesper Holmen (7, snart 8) fra Skarnes.

  Ungene er delt inn i grupper etter alder med egen trener. Tanken var å bytte gruppeleder i løpet av uka, men da protesterte barna!

  — Vi har blitt så glad i treneren så vi ville ikke at de skulle bytte gruppe, sier ungene.

  De 11 ungdoms-trenerne er fra Skarnes ungdomsskole, hvor noen trener friidrett ukentlig og noen trener andre idretter. Felles for dem alle er at de liker å bidra og trives med å trene barna. Yngste treneren er 13 år og de eldste er 16 år.

  — Jeg synes det er utrolig moro og sommerskolen er en svært givende sommerjobb, sier Ida Neskvern (16). Neskvern er aktiv innen idretten og stiller opp for at andre skal få oppleve idrettsglede. Hun liker å bidra og nå er hun også valgt inn som ungdoms-representant i Sør-Odal Idrettsråd.

  Unn Hagerup synes det er stas å få sitte på ryggen til treneren sin! Engasjerte ledere! Ann-Cecilie Sundby-Bredesen i høyt svev Lederne Lena Knutsen og Ann-Cecilie Sundby-Bredesen er godt fornøyde med årets sommerskole og roser ungdoms-trenerne for sitt engasjement.