Da BUA åpnet ble utstyrshyllene raskt tomme, som betyr at mange er i aktivitet allerede.

Annonse

Utenfor BUA’s lokaler var det godt oppmøte i tillegg til SFO-barn fra hele Sør-Odal og forventingene var høye da frivillighets- og folkehelsekoordinator i Sør-Odal kommune, Hanne Aanstad, ønsket hjertelig velkommen.

Skikkelig åpningsfest med lek og moro

BUA hadde også invitert flere fra idrettsmiljøet, blant annet KIL-spiller Fredrik Pålerud som tok opp viktigheten av å være aktiv og allsidig, Thea Haukerud fra Sør-Odal idrettsråd som gratulerte BUA med et svært viktig folkehelsetiltak, BUA sentralt var tilstede for anledningen og Knut Hvithammer takket alle frivillige som har bidratt og til de som skal jobbe i BUA fremover. De frivillige og prosjektlederen Knut Hauger ble satt stor pris på med fine blomster.

— Frivillige er uunnværlige, uten dem hadde ikke BUA åpnet i dag, sa ordfører Knut Hvithammer takknemmelig.

10, 9, 8, 7…

De om lag 50 SFO-barna telte høyt og utålmodig så ordfører Hvithammer skulle klippe den røde snora som et par SFO-barn holdt i. Og BUA Sør-Odal ble erklært for åpen!

— YES! Nå skal vi leke, utbrøt en av SFO-barna som nok synes de voksne hadde holdt nok fine taler, han var klar for lek og kake!

Det ble uteaktiviteter og barna fikk prøve BUA-utstyret. I spissen for lekene sto Ingunn Fossmellem og mange frivillige som organiserte postene barna skulle innom. Blant lekene var å kaste på blink, skihopp, bob-bane, aking, snø-bandy og Pålerud var selvskreven til å stå ved posten fotball-bowling.

Etterpå var det inn i BUA hvor det ble servert kake og Pålerud signerte en BUA-gave til alle som ville ha, det var populært!

— Utrolig moro, ungene er så interesserte, smilte Pålerud.

Kommunenes utstyrs bod

Monica, lederen for BUA sentralt, påpekte at BUA er for alle, voksne, barn og unge og er rett og slett hele kommunens utstyrs bod som er til for å brukes.

— Det er en helsegevinst å være ute, så lån utstyr og vær i aktivitet, oppfordret ordføreren.

Litt senere fikk også han prøve en av postene og sendte leke-skihopperen utfor «BUA-hoppet» i snøhaugen, til 19,5 i stil.