Odalsportalen – Norsk rock på sitt beste

  Annonse

  Erlend Ropstad, en av de mest kritikerroste norske artister i moderne tid, kommer til Odalen

  — Jeg ser frem mot konserten på fredag, som er en unik mulighet for vårt publikum til å oppleve Erlend Ropstad live og akustisk – med den utviklingen hans karriere har så tviler jeg på at det skjer igjen, hos oss, med det aller første sier kultursjefen i Nord-Odal Alexander Hallan.

  På fredag spiller Ropstad på Milepelen.

   

  Nesten født i distriktet

  Har du vært i Odalen før Erlend?

  — Tror ikke jeg har vært i Odalen før, men min far hadde turnustid som lege i Kongsvinger like før jeg ble født, så hele min familie bodde i området inntil LIKE før jeg kom ut, så jeg ble nesten født i distriktet kan du si, forteller Erlend med et smil.

  Hvordan vil du beskrive konserten på fredag?

  — Jeg har aldri vært på Erlend Ropstad-konsert, men slik jeg spiller til helgen så blir låtene presentert tett opptil slik de ble skrevet. Platene mine har en del mer støy og bråk på seg enn slik de blir på fredag.

  — Sangene og tekstene kommer muligens enda bedre frem i dette enklere formatet, forteller Ropstad.

  Er tekstene dine personlig preget?

  Erlend forteller at tekstene kommer stort sett ut av pianoet, men han mistenker at mye av det har med hans liv å gjøre.

   

  Utsolgte konserter

  Ropstads siste konsert var på et utsolgt John Dee, og det sier litt om hvilken status han har opparbeidet seg blant konsertpublikum ellers i landet. Det hører også med til sjeldenhetene at en artist nomineres fire år på rad for spellemannspris, og i år att på til i to kategorier (i kategorien: Rock og Årets tekstforfatter), og så kommer Milepelen(!) – det er ganske rått, og håpet er selvsagt at så mange som mulig tar turen. Når det er sagt så oppfordrer vi til forhåndskjøp av billetter, så man er sikret – erfaringstall tilsier at det er en liten, men dog, risiko for at det blir fullt, sier Hallan.

   

  Spellemann-nominasjoner og fulle festivalsletter

  Selv beskriver Erlend det hele slik: ” Jeg er ingen klassisk ”gjennombruddsartist”, men hadde noen fortalt meg for få år siden at jeg skulle få en rekke spellemann-nominasjoner, synge i Spektrum, fylle festivalsletter med folk, bli spillelistet flere ganger på radio, kunne gjøre 50 konserter i året, sitte i sofaen til Lindmo, være med på minst 40 årets-beste-plate-lister og at min forrige singel skulle få 60 000 streams på sin første måned, og skrive og synge en duett med Odd Nordstoga….. da ville jeg mistenkt at gjennombruddet allerede har kommet, uten at jeg har merka det.”

   

  Snitt på 5,5 i terningkast

  Erlend Ropstads sjette plate, Alt Som Har Hendt, kom ut 03. November og har til nå et terningesnitt på over 5,5 av 6 øyne.

  Aftenposten skriver: ”Erlend Ropstad er på god vei å spille seg inn i toppen av norsk rock”

   

  Lovende takter

  Klassekampen skriver: ” Han er kanskje den mest svenske av alle våre artister. En poetisk balansekunstner i sprangene mellom rock, pop og viser. Og aller mest relevant på det punktet i vannet der man akkurat ikke kan stå.”

  The Wilhelmsens skriver: ” Erlend Ropstad, jeg tror pinadø du har toppet Det Beste Vi Får Til, og det er virkelig en prestasjon i seg selv. ”

  2016 var et fantastisk konsertår for Erlend, 2017 et bra plateinnspillingsår og utgivelsesår, og sakte sakte vokser Erlends publikum, og med de nye låtene lover det bra for konsertåret 2018.

   

  Bokbad i Odalen

  I samarbeid med Nord-Odal Bibliotek skal Erlend Ropstad bokbades før konserten. Her skal litteratur, tekster, bøker, spellemannspris og mye mer luftes.

  — Den store forskjellen på dette og et ordinært bokbad er at Ropstad ikke har gitt ut bøker og jeg har aldri bokbadet noen før, forteller Stig Aasheim.

  Stig forteller han kjenner Erlend litt, de treffes på konserter innimellom, og han er en veldig fin fyr som er lett å prate med, så dette skal nok gå bra!

  Hvis det er noen i publikum som har spørsmål så vil det nok også være tid til det.

   

  LES MER om arrangementet https://www.facebook.com/events/1967002463624553/

   

  — Velkommen til en nedpå og nær konsertopplevelse på med en av de mest kritikerroste norske artister i moderne tid.

  Erlend Ropstad gjør som på Lindmo, tar med gitaren og kommer på besøk. Dette dreier seg om lyrikk, god låtskriving, ord som gir ettertanke – det er ikke noe man er for ung til å bli introdusert for eller for gammel til å oppleve, sier kultursjefen.

   

  Etter konsert smeller Odal Rockeklubb til med rockekro i hotell-resturanten.

   

  LES MER om https://www.facebook.com/odalrock1/

   

  Terningkast:

  Fædrelandsvennen: 6/6

  The Wilhelmsens: 6/6

  Deichmanske: 6/6

  Klassekampen: 5,5/6

  NRK Sørlandet: 9/10

  Gaffa: 5/6

  Dagsavisen: 5/6

  Aftenposten: 5/6