Populært med Stolpejakt – de ivrigste startet svært tidelig

  I strålende vårvær strømmet det på med barnefamilier, kjærestepar og firbente klare til å starte på årets store nyhet, Stolpejakt i Odalen. I går var det «Finn fram-dagen» og den mest ivrige hadde startet allerede klokken 06.00 og tatt alle de 20 postene på Skarnes.

  Annonse

  — Ut, trekk inn frisk luft og gå på «jakt» er konseptet for Stolpejakten, forteller primus motor for Stolpejakten i Odalen, Willy Lindemark til de om lag 35 fremmøtte utenfor rådhuset på Skarnes i går lørdag 5.mai.

  «Jakt» for hele familien

  Stolpejakt er et lavterskel turtilbud som har slått an over hele Norge og konseptet er at man kommer seg ut og har det gøy med å finne fram til poster.

  I Odalen er kart med stolper delt ut i alle postkasser og dette er en aktivitet alle kan bli med på, store som små, og flere av postene ligger slik til at man kommer seg enkelt frem både med barnevogn og sparkesykkel.

  I går var Odal O-Lag og DNT- Odal tilstede for å forklare hvordan stolpejakten fungerer og flere fikk teste ut på stolpen som står ved rådhuset før start.

  — Du laster ned appen Stolpejakten på telefonen, registrerer deg og får tilgang på kart og stolpeplassering og du velger selv om du vil bruke telefonen og holde den mot QR – koden på stolpen eller skrive av koden og registrere den på nettet etterpå, forklarer Lindemark.

  40 stolper er plassert ut

  — Fra nå og frem 23. september 2018 står stolpene ute og 1.november trekker vi ut gavepremier blant de som er registrert, så bare registrer deg på stolpejakten.no – så er du i gang, oppfordrer Hjalmar Nergaard i DNT-Odal.

  På jakt etter større utfordringer?

  Det er mange tilbud fremover for de friluftsinteresserte i Odalen. Odalten» -tur-orientering, som gir kanskje litt større utfordringer enn Stolpejakten har 50 postflagg som er satt ut (10 er felles med Stolpejakten). Nytt av året er at tilbudet er gratis. Kodene på postene må registreres enten på turorientering.no der du også kan laste ned kart med postbeskrivelser eller skrives av og sendes til O-Laget på postbeskrivelsen.

  Kjentmannsmerket DNT Odal

  Stolpe nr. 40 er en av Kjentmannsstedene 2018. Og vil du fortsette med Kjentmannssteder og se enda flere vakre steder i Odalen, selges beskrivelser til kroner 200,- hos Esso på Sand og Sporten på Skarnes.

  Stifinner’n 2018

  Premien er det grafiske trykket «Husmannsplassen» av Ivar Nordhagen. De deltakerne som tar alle 50 turorienteringspostene og alle de 10 «Kjentmannsstedene», er med i trekningen om å bli «Stifinner’n 2018» som blir hedret på premieutdelingen til DNT-Odal og O-Laget våren 2019.

  God tur!

  Flere bilder nedover siden

  Oline og Veslemøy Strand Norheim med venninnen Tindra møtte opp utenfor rådhuset på Skarnes i går – klare for årets nyhet Stolpejakt! Sprek gjeng klare for tur! 35 sporty Odølinger møtet opp til stolpejakt klokken 11 den 5.mai Mari og Anne koste seg i sola Willy Lindemark i Odal O-Lag og Hjalmar Nergaard i DNT hjalp folk i gang med stolpejakten Marit og Håkon registrerte QR-kode på stolpen Tormod Aamodt med sin gode tur-kamerat Ola Haukerud får beskrivelse av Willy Lindemark DNT tente bål Flott dag for «jakt» Tina, Henrik og Håkon Barkbu fanger sin første stolpe på «jakten» -Der er neste stolpe pappa! roper Håkon Barkbu og setter opp tempo i parken Skarnes Stolpejakt Garvik Stolpejakta og Garvik Odalten Stolpejakta Skarnes