I morgen, 4. september, inviteres kvinner i alle aldre til Pernille Næss sitt foredrag «Kvinnehelse – lytt til hjertet ditt» i storsalen på Milepelen i regi av Nord-Odal Sanitetsforening

Annonse

– Kvinnehelse er et svært viktig tema og foredraget er relevant for kvinner i alle aldre, sier Tove Aalborg, leder i Nord-Odal Sanitetsforening, som er spent på morgendagens åpne møte med spesielt inviterte gjester på plass.

– Jeg er jo litt spent når vi slår på stortromma og leier storsalen med Pernillle Næss, lege og prosjektleder i Norske Kvinners Sanitetsforening som foredragsholder og Hembøttin Bluegrass som underholdning, ler Aalborg som allerede vet om svært mange som skal på arrangementet i morgen klokken 18.

Hembøttin Bluegrass spiller opp med sin kvartett; Bjørg Skogholt – Vokal, Tone Skogholt – Vokal, Trond Hultgren – Vokal/Dobro/Gitar og Henrik Rindal – Mandolin/Gitar.

Image may contain: 7 people, people smiling
Vanligvis er de sju medlemmer, men Arne Brenden på bass, Lars Ihler på fele og Thomas Vik på banjo/pedal steel er ikke med i morgen.

  – Kvinner tar vare på helsa, men kan vi nok?

Er spørsmålet lederen i Nord-Odal Sanitetsforening stiller seg som hun håper hun får svar på etter foredraget i morgen kveld.

Visste du for eksempel at kvinner og menn kan da ulike symptomer på samme sykdom?
Hva er tegn på hjertesykdom hos kvinner, og hvordan kan det forebygges?
Hva er typiske symptomer på hjerneslag hos kvinner, hva må du gjøre og hvordan kan det forebygges? Er store helsespørsmål denne temakvelden.

Old People, Couple, Together, Connected, Rock
Visste du at kvinner og menn kan da ulike symptomer på samme sykdom?

Sanitetskvinner som tar ansvar

Sanitetsforening i Nord-Odal arbeider for kvinners helse og livsvilkår og gjør en stor innsats for andre i lokalsamfunnet og er en betydelig samfunnsaktør som eier og driver et stort mangfold av helse- og sosialinstitusjoner og tjenester.

– Vi jobber i stor grad med tiltak for seniorer, som blant annet utleie av leiligheter og faste friluftsaktiviteter en dag i uken. Men vi arbeider også med tiltak for at barn og unge skal få lik omsorg, gode opplevelser og få delta på lik linje med andre, forteller Aalborg.

Eksempelvis deler Sanitetsforening opp skolefrukt en dag i uka til barneskolen på Sand og holder matkurset «Digginn» som er tilbud for ungdomsskoleelever med egne behov på fast basis.

Baby, Beautiful, Food, Nature, Girl, Eating, EnjoyingSanitetsforeningens bruktbutikk i Sand sentrum, som holder åpent torsdager fra 12 – 17 og lørdager mellom 10-14, er også en viktig inntektskilde slik at foreningen kan gi mer tilbake samfunnet og fortsette utvikling av sine lokale og nasjonale humanitære prosjekter.

– Vårt ønske for åpen dag er at kvinner fra hele Odalen blir mer kjent med oss og hva vi gjør, samtidig som at de får en underholdende og lærerik opplevelse denne dagen, smiler Tove Aalborg.