Etter hundrevis av dugnadstimer kan den populære taekwondoklubben  snart åpne dørene i helt eget lokale på Sand.  

Annonse

– Dette har vi jobbet mot i mange, mange år, forteller lederen i klubben, Ingrid Bogsrud.

– Vi deler per i dag hall-tid med andre lag og foreninger i gymsalene i Nord-Odal, men vi har lenge ønsket å tilby et bredere tilbud for medlemmene og de som ønsker å trene hos oss og nå endelig kan vi det, stråler lederen som også er trener i klubben.

Gjort om verksted til treningslokale

Å gjøre om det gamle verkstedet i Magasinvegen på Sand til treningslokale er ikke gjort i en håndvending, så den solide dugnadsgjengen i Kunja har lagt ned utallige timer, investert mye tid og en stor porsjon krefter den siste tiden.

– Godt vi er sterke og disiplinerte alle mann, ler hovedtrener Marius Bergseteren, mens han løfter en mengde materialer inn i de nye garderobene i lokalet.

– I de nye lokalene har vi rikelig med plass slik at vi kan sette opp en utvidet timeplan, noe som har vært etterlengtet lenge, tilføyer ildsjelen.

Styret i Kunja f.v Thomas Tinglum, Hilde Molstad, Ingrid Bogsrud, Elin Amanda Brodal, Glenn og Siri Holtet.

Taekwondoklubben som ble opprettet i 1984 drives av frivillige med en drivkraft om og stadig bygge opp klubben til å bli enda bedre for sine 75 medlemmer.

– Kunja har treningstilbud for barn og voksne fra fem år og oppover og vi har ingen øvre aldersgrense, sier en engasjert Hilde Molstad som har sittet i styret siden 2003 og er en ivrig pådriver for Kunjas drømmeprosjekt.

Samhold og et trygt sted å være

– Samholdet i klubben er viktig da vi ønsker at dette skal være et trygt sted å være for alle, forteller Glenn Holtet, nestlederen i klubben som har vært med i 30 år.

– Vi har et inkluderende miljø, basert på vennlighet og godt samhold som er svært viktige verdier for oss, legger han til.

Gleder seg! Emil, Casper, Egon og Leo gleder seg masse til å trene mer spenst og smidighet i de nye lokalene. På bildet er de godt i gang allerede.

– Vi gleder oss veldig til å trene i disse fine nye lokalene, smiler Egon og Emil (10).

– Våre sosiale sammenkomster i løpet av året og turene vi har om sommeren når vi besøker andre klubber er viktige faktorer for trivsel i klubben vår. Vi har det rett og slett utrolig moro sammen, ler Glenn.

Kunja Taekwondoklubb ble stiftet i januar 1984 av Ajjaji Malki Elhouncjine og fikk den gang navnet Sand TKD-klubb. Senere byttet den navn til Nord-Odal TKD-klubb, og høsten 1995 skiftet klubben nok en gang navn. Denne gangen falt navnet på Kunja TKD-klubb, som den heter i dag.

Siden den gang har de trent under master Jan Terje Sletten (5.dan), Freddy Tangen (3.dan) og Ann Kristin Thorstenen (2.dan). I senere tid har klubben fått to egne mastere. Ingrid Bogsrud graderte til 4. dan i 2016 og Marius Bergseteren graderte til 4.dan i 2017. Disse to er klubbens første egne mastere.

Selvforsvar og gode rollemodeller

Taekwondo er en verdibasert aktivitet, med gode rollemodeller som formidler etikk og sunne verdier. Treningsformen er en morsom og spennende aktivitet med stor variasjon, hvor du utvikler god styrke, kondisjon, motorikk og balanse.

– Du lærer selvforsvar, samtidig som du kjenner gleden av fysisk aktivitet. Og ikke minst trener vi for å ha det gøy! Forteller Ingrid som selv har trent så lenge hun kan huske.

Taekwondo er en aktivitet som passer for alle hvor du trener ut fra dine egne forutsetninger. På trening blir alle sett av instruktøren, som motiverer og hjelper deg slik at du får god mestringsfølelse og bedre selvtillit.

Emil, Casper, Egon og Leo demonstrerer motorikk og balanse.

– Vi har veldig flinke instruktører med et godt humør, sier Leo (8).

– Vi lærer teknikk, men treneren vår lærer oss også mye om disiplin og orden, forteller Emil og ser bort på Glenn med et smil.

– Ja, dere må ha orden i sakene deres i garderoben, er det bare rot så ber jeg dere henge det opp på nytt, sier Glenn, som er opptatt av at barna skal ha orden i sakene sine.

Hilde som har fulgt mange barn oppigjennom årenes løp har sett at drilling av disiplin, verdier og adferd fungerer svært godt for barn som trener kampsport.

– Faste rammer som bidrar til trygghet på treningen gir et stort utbytte har vi sett hos våre medlemmer, som per i dag utgjør 42 barn under 13 år og resten er over 13 år.

Snart åpningsfest!

–Vi satser på åpning i mars og da kan vi ønske nye og gamle medlemmer hjertelig velkommen til helt nyoppussede lokaler som vi er veldig stolte av. Smiler gjengen som ikke bare har master i taekwondo, men snart kan kvalifisere seg med master i dugnadsarbeid.