Åpning av utstillingen «Mot våren»

Annonse

 

Den latviske ambassadøren var med Ilva Kuli på sin åpning av kunstutstillingen «Mot våren» på Sør-Odal bibliotek i dag.

— Endelig vår!

Blåveis, epleblomster og lekene traner preger vår-bildene på utstillingen til Ilva Kuli fra Latvia, som tydelig lar seg inspirere av naturen og dyrene rundt om i vår region.

— Jeg har sett frem til våren lenge som dere kan se på bildene mine, sa en fornøyd Ilva Kuli på åpningen av sin utstilling på Sør-Odal bibliotek i dag.

Ilva Kuli har malt flere av sine vakre vårbilder på silke og teknikken bak silkebilder handler ene og alene om tålmodighet og presisjon.

— Jeg er tidligere kunstfaglærer, så tålmodighet det har jeg, ler Kuli, og tilføyer at hun gjerne tar utfordringen for å oppnå beste mulige kvalitet.

Ambassadøren var hjertelig tilstede

— Dere har et vakkert landskap i Odalen, sa den latviske ambassadøren, Judite Dobele, som hadde kjørt fra Oslo til Odalen i dag. Det var hennes første tur hit, så hun hadde kjørt sakte for å se på naturen og for å fange opp hvor langt våren har kommet her.

— Våren har nok kommet lenger på Kulis bilder enn i virkeligheten, konkluderte en munter latvisk ambassadør.

Dobele skrøyt av biblioteket i Sør-Odal som hun synes var pent og funksjonelt og at lyset passet perfekt for Kulis utstilling.

Kunst-workshops i Odalen

Ilva Kulberga som bruker Ilva Kuli som kunstnernavn, er utdannet kunst og håndverks lærer fra Riga Universet, med mastergrad i kunstterapi og sosialpedagogikk. Hun har også to-årig interiørarkitekt utdannelse fra Oslo kreative Fagskole og det å lære bort til barn og unge er noe hun ønsker å gjøre i Odalen nå mens utstillingen pågår fram til juni.

Kuli inviterer skoler og barnehager til workshops på biblioteket så barn og unge kan ta del i kunst og håndverks teknikker – og kanskje også lære litt om latvisk kunst.

Kuli ønsker publikum hjertelig velkommen til Sør-Odal bibliotek for en forsmak på våren!

Tidligere har Kuli utstilt på Aamotgården og kunstgalleriet ved turistinformasjonen i Kongsvinger.

Ambassadøren skrev noen vakre ord i Kulis gjestebok.