Åpning av utstillingen «Mot våren»

  Annonse

   

  Den latviske ambassadøren var med Ilva Kuli på sin åpning av kunstutstillingen «Mot våren» på Sør-Odal bibliotek i dag.

  — Endelig vår!

  Blåveis, epleblomster og lekene traner preger vår-bildene på utstillingen til Ilva Kuli fra Latvia, som tydelig lar seg inspirere av naturen og dyrene rundt om i vår region.

  — Jeg har sett frem til våren lenge som dere kan se på bildene mine, sa en fornøyd Ilva Kuli på åpningen av sin utstilling på Sør-Odal bibliotek i dag.

  Ilva Kuli har malt flere av sine vakre vårbilder på silke og teknikken bak silkebilder handler ene og alene om tålmodighet og presisjon.

  — Jeg er tidligere kunstfaglærer, så tålmodighet det har jeg, ler Kuli, og tilføyer at hun gjerne tar utfordringen for å oppnå beste mulige kvalitet.

  Ambassadøren var hjertelig tilstede

  — Dere har et vakkert landskap i Odalen, sa den latviske ambassadøren, Judite Dobele, som hadde kjørt fra Oslo til Odalen i dag. Det var hennes første tur hit, så hun hadde kjørt sakte for å se på naturen og for å fange opp hvor langt våren har kommet her.

  — Våren har nok kommet lenger på Kulis bilder enn i virkeligheten, konkluderte en munter latvisk ambassadør.

  Dobele skrøyt av biblioteket i Sør-Odal som hun synes var pent og funksjonelt og at lyset passet perfekt for Kulis utstilling.

  Kunst-workshops i Odalen

  Ilva Kulberga som bruker Ilva Kuli som kunstnernavn, er utdannet kunst og håndverks lærer fra Riga Universet, med mastergrad i kunstterapi og sosialpedagogikk. Hun har også to-årig interiørarkitekt utdannelse fra Oslo kreative Fagskole og det å lære bort til barn og unge er noe hun ønsker å gjøre i Odalen nå mens utstillingen pågår fram til juni.

  Kuli inviterer skoler og barnehager til workshops på biblioteket så barn og unge kan ta del i kunst og håndverks teknikker – og kanskje også lære litt om latvisk kunst.

  Kuli ønsker publikum hjertelig velkommen til Sør-Odal bibliotek for en forsmak på våren!

  Tidligere har Kuli utstilt på Aamotgården og kunstgalleriet ved turistinformasjonen i Kongsvinger.

  Ambassadøren skrev noen vakre ord i Kulis gjestebok.