Silje har drevet med yoga i snart 20 år og fikk i fjor oppfylt en drøm om eget yogarom på småbruket på Trautskogen.

Annonse

– Det er mye fokus på utseende og det fysiske i vår tid, men yoga handler om å kunne finne en indre ro, forteller gründer og yogalærer, Silje Sridharana Indreeide som holder til inne i de dype skoger i Nord-Odal, på Nyland Gård, avdeling Yogatid.

Finn roen på matta

Mange i dagens samfunn føler at de har hodet fullt av tanker til en hver tid og at det å finne stillheten kan være en utfordring.

– Å finne roen kan man få til selv om kroppen gjør en meget enkel stilling eller bare ligger i ro på matta, forteller Silje som daglig hjelper medmennesker med å finne sin stillhet.

På Trautskogen bor hun med mann og to barn på snart seks og åtte og da familien flyttet til Nord-Odal for litt over åtte år siden begynte hun raskt med yogakurs i Sand Gamle kommunehus.

– Deretter har jeg hatt kurs både på Ruud Grendehus, Korsholen og Mo Menighetshus, forteller hun.

Få en bedre hverdag med yoga

– Nå har jeg gleden av å invitere til et fullt utstyrt yogarom på Trautskogen laget av naturlige materialer, tykke futon-matter i ull til avspenning og tynne matter i naturgummi til mer dynamiske øvelser. Det er også pledd, puter og krakker for å kunne tilpasse noen av yogastillingene den enkelte, forteller yogien.

I intime lokaler på Trautskogen inviterer Silje til både yogaferier, retreats og klasser av høy standard.

Nytt kurs starter opp tirsdag 26. februar, det er i klassisk yoga 1 og er åpent for alle. Det er også mulig å få første gangen som en gratis prøvetime, om det er ledig plass på kurs tipser hun.

– Jeg har også kurs i senioryoga og jeg har fått lov til å sitere en av elevene der;

Jeg har prøvd mye, men yoga er det beste! Sier Kristin Bakken (71).

– Om jeg skal si noe om yoga selv vil det vært at yoga handler ikke om å få kroppen inn i stillinger, men det handler om å få hodet inn i kroppen, sier Silje.

Mange tror jo man må være myk for å gjøre yoga, men det trenger man altså ikke!