Søndag 5. mai arrangerer Odal O-lag, DNT Odal, Sør-Odal og Nord-Odal kommune «Finn fram dagen 2019». Et kick off for både stolpejakta og O-dalten.

Annonse

— Enten du er «gammel traver» eller helt fersk i jakten på stolper, så er dette enkelt, gøy og noe for alle, sier primus motor for Stolpejakten i Odalen, Willy Lindemark.

Et gratis lavterskel turtilbud

Stolpejakt er et lavterskel turtilbud som har slått an over hele Norge og konseptet er at man kommer seg ut og har det gøy med å finne fram til poster.

I år vil du finne stolper i ditt nærområde på Sand og Tronbøl på Skarnes. Tilbudet vil være gratis som i fjor.

—  Vi arrangerer «Finn fram dagen» på Sand og samtidig åpnes Stolpejakten og O-dalten (tur-orientering) denne dagen, foteller leder i Odal O-lag, Martin Skytteren.

Tina, Henrik og Håkon Barkbu fanger sin første stolpe under «Finn fram dagen» 2018.

Det vil bli plassert ut en brosjyre på sentrale steder i Nord og Sør-Odal, blant annet på servicekontorene, på bensinstasjoner, butikker, overnattingssteder, rådhus og på skolene slik at det skal være enkelt å finne informasjon og bli med på jakten.

Primus motor, Willy Lindemark, forklarer om gratisappen Stolpejakten.

Du finner også opplegget med kart og registreringssystemer ved laste ned gratisappen Stolpejakt fra App Store eller Google Play til din smarttelefon. Appen brukes for registrering av stolpe ved å skanne QR-koden.

Stolper og postflagg venter på deg

— Liker du orientering og ønsker å lete etter røde og hvite flagg? Ja da står du nå foran mange fine opplevelser rundt omkring i Odalsbygdene, sier friluftsentusiasten Lindemark.

— Og det beste er at du kan ta deg ut i naturen når du selv vil. Når sola varmer kroppen eller kanskje så sent på kvelden at du kan stå på en åskam og se den gå ned?

— Eller hva med et nattlig besøk om du tør? Naturen sover ikke! Uansett vær, sted, tid og humør, stolper og postflagg venter på deg! Sier Lindemark.

Tur-orientering Odalten finner du ved å logge inn på turorientering.no og søke opp Odal o-lag. Der kan du laste ned kart, og du finner registreringssystemet hvor du legger inn kodene.

Åpningen er ved utescenen på Sand søndag 5. mai klokka 13.00.