Nå åpner BUA Sør-Odal

  Annonse

   

  Lån utstyr til sport, lek og tur helt gratis.

  1. februar klokken 14.00 åpner den splitter nye utstyrssentralen i hjertet av Skarnes. Her skal barn, unge og familier møte et stort utvalg av utstyr.

   — På BUA kan du låne langrenn-, slalåm- og twintip-ski, skøyter, akebrett og ishockeykøller. Og best av alt, ordningen er helt gratis, sier Hanne Aandstad, frivillighets- og folkehelsekoordinator i Sør-Odal kommune.

   

  Et utstyrsbibliotek

  BUA Sør-Odal har et lokale i Odal Næringshage med utstyr som vi håper innbyggerne våre vil bruke flittig. Vi har utstyr til både fritidsaktiviteter, sport og friluft.

  — Dette er folkehelse i praksis, sier Hanne.

  Prosjektlederen for BUA, Knut Hauger, er også svært entusiastisk. I tillegg til Knut er det engasjert frivillige som skal hjelpe til på BUA.

  — Vi står klare for å låne ut utstyr til alle som vil ut i aktivitet, gå på tur eller prøve en ny idrett, sier Knut.

  Utstyret i BUA følger sesongene. I vintersesongen vil du finne vinterutstyr i hyllene, og til våren byttes det til utstyr for sommeraktiviteter som kanopadling, sykling og skating, for å nevne noen.

  Ordningen fungerer akkurat som et bibliotek, du låner og leverer tilbake. Hos BUA Sør-Odal låner du på torsdager og leverer tilbake på tirsdager, helt enkelt.

  LES MER om BUA Sør-Odal

  Åpning med aktivitet og moro

  Ordfører Knut Hvithammer vil stå for den offisielle åpningen. Alle SFO’ene i Sør-Odal er invitert til åpningsfest og til lek og moro med idrettsrådgiver Ingunn Fossmellem i spissen. Og ikke minst er det mange som gleder seg til at KIL-spiller Fredrik Pålerud kommer!

  BUA er for alle

  Den grunnleggende tanken bak BUA-ordningen er å bidra til inkludering og økt deltakelse i helsefremmende aktiviteter for barn og unge.

  BUA står for «barn – unge – aktivitet» og konseptet legger til rette for at alle skal ha mulighet til å drive med aktiviteter, om det er å prøve en ny aktivitet, låne et par skøyter i en annen størrelse eller et låne akebrett, så kan alle innbyggere i Sør-Odal låne utstyr.

  — BUA har utstyr for både barn og unge, og samtidig utstyr i alle størrelser som passer til foreldre og besteforeldre som vil være aktive med barn og barnebarn. BUA tilbyr også ekstrautstyr som for eksempel pulk og bæremeis for minstemann, så her kan bestemor og bestefar låne utstyr til helgen når de har besøk av barnebarna, så første mann til mølla sier Aandstad med et smil.