Audunbakken arrangeres for sekstende gang

Annonse

 

Audunbakken startet med en fest i hagen til festivalsjefens foreldre i 2003 – i år er det sekstende gangen den joviale og sjarmerende festivalen som har blitt unik i festival-sammenheng i Norge settes opp på Disenå.

Store headlinere

Dypt inn i skogen, på toppen av et nedlagt grustak, omslynget av gran, furu og bjørk blir Audunbakkenfestivalen på Disenå arrangert om snaue to dager og kjente artister og band som Skambankt, Holly Macve (UK), Thulsa Doom, The Anti-Music Bonanza, For The Love Of Ivy, Levi Henriksen & Babylon Badlands, 9 grader nord, Malin Pettersen og Erlend Ropstad går på scenen på den særpregede musikkfestivalen.

I 2004 så Audunbakkenfestivalen for seg at det skulle komme rundt 100 besøkende, men det ble mye større en antatt, det kom over 400. Så økte det til 600 og i 2018 anslår festivalsjefen runde tall;

— Jeg anslår rundt 1000 besøkende i løpet av hele helga 3-5. august, så jeg oppfordrer publikum til å kjøpe på forhånd, sier Audun Hansen.

I tradisjon tro blir det rævkrok, med både innledende runder, kvart og semifinaler og i år blir det også innslag av drag og burlesk av Flora F. Ellatio som besøker den hjemmekoselige musikkfestivalen.

Snart 20 års jubileum og ingen planer om å gi seg

Samtidig som festivalen har fokus på kvalitet og profesjonalitet, er målet at det skal synes minst mulig utenpå. Dette imaget har Audunbakken holdt på hele veien og festivalen har helt klart fått et navn som mange har hørt om, ikke bare i distriktet, men også i Oslo og omegn.

— Det kommer flere og flere besøkende fra Oslo og Romerriket, det er veldig arti, sier festivalsjefen fornøyd.

Etter festivalen i 2004 gikk det opp crewet bak Audunbakkenfestivalen at de hadde muligheter til å bli en musikkfestival på ordentlig. De snakket med sponsorer og søkte om penger og til slutt hadde de råd til å betale sitt aller første honorar for et populært band. Og siden den gang har det bare gått oppover.

Audunbakken drives av et 20-talls faste personer i styret og ulike fag-komiteer og frivillig-sjefen, Siril Thesen, melder at i år er det rundt 70 til 100 frivillige som er med og arrangerer.

— Jeg begynte med dette da jeg var 25 år og nå er det sekstende gangen festivalen arrangeres, det har virkelig blitt en stor del av livet mitt, men jeg har ingen planer om å gi meg, sier Hansen mens han rigger og telefonen den ringer nå non stop. Det betyr at det nærmer seg festival-tid og det gir et skikkelig kick! smiler festivalsjefen.

Gudrun og Sonja gjør klar kiosken som de har ansvar for under festivalen Silje og Mette henger opp de ikoniske gardinene på den hjemmekoselige festivalen Tony er Audunbakken-veteran og rigger lys Du vil se rundt 100 frivillige med denne t-skjorta på Audunbakken i helga Audunbakken har rigget til en egen ordfører-lounge Festivalsjef, Audun Hansen, hyller de frivillige og takket være dem føler han at de er i god rute til helgen.