– Livsmestring skal i følge ny rammeplan bli et eget fag i skolen og med det forventes det at yoga og meditasjon også kommer inn på timeplanen. Da trengs det trygge formidlere, sier Silje som skal være vert for  barneyogalærer-utdannelsen som snart starter på Trautskogen. 

Annonse

Mange tror yoga kun egner seg for de som er myke, slanke og spreke, men Silje som driver Yogatid i Eidsvoll og på Trautskogen, er opptatt av at yoga passer for alle.

Silje Sridharana Indreeide startet opp med yoga i Odalen for 8 år siden og har det siste året hatt kurs hjemme på småbruket Nyland på Trautskogen.
I høst utvider hun kurstilbudet med et nytt kurs på dagtid og skal i tillegg være vert for en barneyogalærer-utdannelse.

– Jeg har i flere år hatt egne kurs for pensjonister, senioryoga, da jeg mener yoga kan passe i alle faser av livet. Jeg har hatt noe yoga med egne barn, men gleder meg nå til å lære mer om yoga for de yngste!

Livsmestring blir eget fag i skolen

Livsmestring som fag i skolen i følge ny rammeplan, skal livsmestring bli et eget fag. Med det forventes at yoga og meditasjon vil komme inn på timeplanen.

– Det er flott, men da trenger vi også entusiastiske og trygge formidlere av dette, påpeker Silje.


Utdannelsen passer for alle som jobber med barn, spesielt deg som jobber i skole og barnehage, og deg som vil leke med yoga sammen med barn. Utdanningen går over tre helger med tema: Yoga for barnehagebarn, Yoga for barn i skolealder, Yoga som Spesialpedagogikk. Du kan delta på en eller alle helger.

– Kursene jeg har hjemme egner seg ennå ikke for barn, men ungdom er velkommen. Fra 12 år og opp kan man delta på kveldskurs. Neste år kommer det egne kurs for barn, sier yogalæreren.

Oppmerksomhets-trening 

– I klassisk yoga er det fokus på pust, oppmerksomhets-trening og avspenning i tillegg til de fysiske øvelsene, forteller hun.

Dette er noe som skiller klassisk yoga fra andre treningsformer og yogagrener. Her bruker man enkle fysiske øvelser, både for å styrke muskulatur og å løse opp i stivhet og spenninger. Likevel er det et stort fokus på å være tilstede i øvelsene, kjenne dem innenfra og oppleve pusten.

Det er egne avspenningsøvelser der vi ligger ned på matten, gir slipp på kroppen og følger enkle instruksjoner. Dette gir en følelse av indre ro og avspenning som mange kanskje savner i hverdagen.

– Er du nysgjerrig og har lyst til å prøve? Kom og prøv gratis prøvetimer i yoga neste uke i nyoppusset yogarom på Trautskogen da vel, smiler Silje.

Yogautstyret er støttet av Nord-Odals Næringsfond.

Kort om yoga:
1. 5000 år gammel indisk tradisjon
2. Fysisk, mental og spirituell trening
3. Mangfoldig praksis
4. Mange ulike retninger, blant annet Kundalini, Hatha, Vinyasa og Klassisk