12. – 17. august ble det arrangert VM i orientering i Østfold og de aktive orienteringsløperne Sondre Skytteren og Henrik Sørensen deltok på prosjektet «Ung frivillig i VM 2019».

Annonse

WOC2019 & Norsk orientering hadde høye ambisjoner for VM i Norge, målet var å arrangere det beste VM i orientering gjennom tidene.

– Og da de lyste ut at de i den forbindelse var de avhengig av å ha med engasjerte unge frivillige som virkelig kunne tak i et tak og jobbe for at de skulle nå denne målsetningen, meldte vi vår interesse, forteller odølingene Sondre Skytteren og Henrik Sørensen.

Oppdaterte verden

WOC2019 & Norsk orientering mener det er viktig å inkludere ungdommen i VM for å utvikle en ny generasjon ledere og frivillige, samt å bidra til økt kunnskap om arrangement i o-sporten hos flere mennesker.

– Prosjektet «Ung frivillig i VM 2019» innebærer at hver enkelt får tildelt passende oppgaver de interesserer seg for og har kunnskap om. Med vår media-bakgrunn, fikk Henrik og jeg medieansvar med svært spennende arbeidsoppgaver, forteller Sondre.

–  Jeg jobbet som mediesjefens høyre hånd og Henrik styrte Live bloggen til IOF, og vi innrømmer at et VM innebærer lange og hektiske dager som vi fikk kjenne på kroppen.

Mediesjefens høyre hånd, Sondre Skytteren (19).

– Å oppdatere WOC2019 media-plattformene, både på engelsk og norsk, under et stort mesterskapet krevde at vi jobbet profesjonelt og iherdig hele veien.

Henrik Sørensen oppdaterte verden på sosiale medier gjennom hele mesterskapet. Her sammen med internasjonale journalister rundt samme bord.

WOC2019 & Norsk orientering mener at unge frivillige kan bidra på flere fronter slik at idretten kan moderniseres og arrangementet kan appellere til ungdommen.

Store forhold på VM. Henrik Sørensen prøver #AudunGiant-stolen.

Fikk se verdenseliten på nært hold

I presseteltet hvor Henrik og Sondre hadde sin arbeidsplass, jobbet de i et internasjonalt media-team sammen med journalister fra Spania, Latvia og Sverige som var lærerikt og ikke minst jobbet de tett på verdenseliten;

– Noe av det feteste var å se alle intervjuene av verdens beste løpere på nært hold, smiler gutta.

Emil Skytteren, som også er svært aktiv i orientering-miljøet tok turen til VM for å møte Henrik og Sondre.

– Vi har hatt en stor opplevelse med en bratt læringskurve, og det er ekstra moro at dette mesterskapet ble en arrangementsmessig og publikumsmessig suksess, forteller de.

Tilbakemeldingene fra publikum og løperne tydet på at VM i Norge greide å levere et fantastisk arrangement med følgende uttalelse fra øverste hold;

– Et VM-arrangement på høyest mulige nivå, sa president Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet siste dagen.

– Det er stas ha bidratt til, forteller odølingene.