Odalsportalen – S-ene på plass på Amundløpet

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Skøytelandslaget fra 70-tallet var godt representert på Dølisjøen i helga.

  I helga var det igjen klart for Amundløpet på Slåstad i Sør-Odal, et skøyteløp og arrangement oppkalt etter bygdas store sønn Amund Sjøbrend som ble verdensmester på skøyter i 1981.

  Og her var S-en og odølingen på plass i år også. I tillegg hadde han med seg to S-er til, nemlig Kay Stenshjemmet og Sten Stensen – alle fra skøytelandslaget på 70-tallet.

  – Jeg er imponert over det Slåstad idrettslag får til! Til tross for at værgudene ikke deltok fra sin beste side, er jeg ydmyk over å kunne bidra med navnet og stolt over å komme fra Slåstad-grenda. Kay Stenshjemmet og Sten Stensen er også henrykt over innsatsen og lagånden, og syntes det var veldig «huggalt» å være med, sier Amund Sjøbrend til Odalsportalen.no.

  • Se bilder fra Amundløpet 2016

  – God stemning og mye skøyteglede

  Det var noe færre besøkende enn i fjor, og mye av skylden er det dårlig været. Initiativtaker og daglig leder i Slåstad idrettslag Erland Nordsetmoen er likevel fornøyd.

  – Det var en utrolig god stemning og det virker som om folk er laga for å tåle vatn når man har flere skift. Til tross for det noe ruskete været, så gikk det egentlig over all forventning. Faktisk var vi ganske heldige med været – vi  hadde oppholdsvær store deler av søndagen da løpet pågikk. Isen var bra, folk var fornøyde og mange samla seg i teltet hvor det var bål og mat, forteller Nordsetmoen.

  Bak Amundløpet ligger mange, mange timer med stor dugnadsånd fra 80 frivillige og fra Slåstad idrettslag

  Nordsetmoen retter en stor takk til alle som har bidratt.

  – Tusen hjertelig takk for sponsorstøtte, og til alle gode dugnadsmedhjelpere under årets Amundløp!

  Startskuddet

  Det var klokka ti søndag formiddag at startskuddet gikk for langløpet som flere distanser – 5, 10, 20 og helt opp til 50 kilometer for både barn, trimmere og aktive, samt flere distanser for ispiggere (funksjonshemmede på kjelke) og birkebeinere (med staver). 

  Skøyteløpet har som mål å skape skøyteglede på Dølisjøen, hvor Sjøbrend tråkket sine skruskøyter som liten gutt. 

  Som en oppvarming til søndagens løp ble det også arrangert lysvandring rundt Dølisjøen lørdag kveld. Da ble det tent fakler rundt hele skøytetraséen, og mange var med og de fikk blant annet oppleve fyrverkeri og underholdning.

  Alle foto: Steinar Saghaug

  Les mer om Slåstad IL her

  PÅ PALLEN: Etter skøyteløpet var det premieutdeling. Søndag gikk startskuddet med flere distanser – 5, 10, 20 og helt opp til 50 kilometer for både barn, trimmere og aktive, samt flere distanser for ispiggere (funksjonshemmede på kjelke) og birkebeinere (med staver). FOTO: Steinar Saghaug POPULÆRT: Skøyteentusiastene lot ikke været bli en stopper, og det var nærmest like mange påmeldte som i fjor da det var knallvær. FOTO: Steinar Saghaug LYSVANDRING: Som oppvarming til søndagens løp var det igjen klart for lysvandring lørdag kveld. Da ble det tent fakler langs skøytetraséen og etterpå var det blant annet fyrverkeri, underholdning og grilling. FOTO: Slåstad idrettslag PÅ PLASS: Ordfører Knut Hvithammer var på plass. FOTO: Steinar Saghaug