Odalsportalen – Deltakerrekord til UKM

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Aldri før har så mange meldt seg på til den lokale mønstringa i Odalen. Til helga braker det løs på Milepelen.

  Lørdag og søndag er det igjen klart for årets kulturmønstring for barn og unge i de to odalskommunene. Totalt har 42 meldt seg på, og på søndag skal de vise sitt talent innenfor innenfor musikk, dans, filmskaping og kunst.

  Aldri før har så mange meldt seg på til den lokale mønstringa, og det er svært gledelig, forteller kulturskolerektor i Odalen Joakim Finbak Pedersen.

  – Vi har deltakerrekord i år med 10 flere påmeldte enn i fjor. Det er moro å se at mønstringen vokser fra år til år. Odalen har et så mangfoldig kulturliv, så det er skikkelig gøy å se at ungdom viser glede og interesse for UKM. Nå håper vi at mange kommer på søndag for å se og høre på alt Odalen har å tilby av ungdomskultur.

  Fra den lokale UKM-mønstringa blir åtte odølinger sendt videre til fylkesmønstringa nærmere våren, som for første gang skal arrangeres i Odalen. 

  Vil ha mangfold

  Over hele landet mønstres det nå i over 400 kommuner i et bredt spekter av kunst og kulturuttrykk, hvor nærmere 13.000 deltakere har meldt seg på og 900 av dem er fra Hedmark. Ti slutt samles alle til landsmøntringa som siden 1991 har blitt arrangert i Trondheim. 

  Mangfold er UKMs eksistensgrunnlag, og derfor er UKM også en arena for ungdom som er interessert i sceneteknikk, journalistikk, videodokumentar, webdesign og arrangement- og festivalplanlegging.

  På lørdag er det forberedelser for deltakerne, mens på søndag er selve mønstringa. Søndag 14. februar åpner kunstutstillingen, mens forestillingen starter klokka 15. Det er gratis inngang.

  Påmeldingsfristen gikk ut i januar, men Pedersen opplyser at det fortsatt er mulighet å melde seg som scenearbeidere og arrangører. Da må du melde deg på innen fredag til e-post: joakim.pedersen@sor-odal.kommune.no.

  UKM-TEAMET: Dette er hodene bak den kommende lokale UKM-mønstringen i Odalen, Joakim Pedersen (t.v.) UKM-koordinator og kulturskole rektor, Henriette Eriksen kulturrådgiver i Sør-Odal og Alexander Halland UKM-kontakt og kulturkonsulent i Nord-Odal. Her før mønstringa i fjor. ARKIVFOTO: Liv Rønnaug Lilleåsen OVER HELE LANDET: I over 400 kommuner mønstres det i et bredt spekter av kunst og kulturuttrykk. De som går videre fra den lokale mønstringa, møtes til fylkesmønstring senere i vår og deretter velges det ut deltakere til landsmønstringa i Trondhiem. FOTO: Håkon Jørgensen