Odalsportalen – Klare for Amundløpet 2016

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Til helga blir det igjen skøyteglede på Dølisjøen.

  Søndag 7. februar er det igjen klart for Amundløpet på Slåstad i Sør-Odal, et skøyteløp som er oppkalt etter bygdas store sønn Amund Sjøbrend, som ble verdensmester på skøyter i 1981 og én av de fire S-ene på skøytelandslaget på 70-tallet.

  – Løpet skal fremme skøyteglede for alle uansett alder og fysisk form! Amundløpet i fjor ble en stor suksess og vi håper på det samme i år. Mange har meldt seg på, til og med hollendere men vi har plass til mange flere. Nå har også værgudene vært med oss de siste dagene, og isen har blitt veldig bra og sikker, så dette lover godt, forteller dagligleder i Slåstad idrettslag og initiativtaker Erland Nordsetmoen.

  Stor skøyteglede, mange hundre timer dugnadsinnsats, 500 barn og voksne – slik oppsummerte verdensmesteren Amundløpet på Dølisjøen i fjor, da han var selvskreven gjest. Det var her han tråkket sine skruskøyter som liten gutt.

  • Se bilder fra Amundløpet 2015 nedenfor

  Noe for alle

  Løpet er såkalt langløp, hvor det er det distanser på 5, 10, 20 og helt opp til 50 kilometer for både trimmere og aktive, samt flere distanser for ispiggere (funksjonshemmede på kjelke) og birkebeinere (med staver). De minste kan gå fra 200 til 800 meter på en egen rundebane.

  Nordsetmoen forteller også at det blir leker og aktiviteter for barna.

  Amundløpet 2016 starter med 50-kilometeren søndag 7. februar klokken 10:00 med start og mål ved Nabben langs Dølisjøvegen, helt i sørenden sjøen. 

  Parkering, påmelding og kafe/kiosk er ved Nabben, mens garderober og dusjer er ved Slåstad skole.  

  Alle typer skøyter er tillat, men Slåstad IL har også utlån av noen par turskøyter, som egner seg godt for langløp.

  – Bli med på lysvandring på lørdag

  I år som i fjor blir det igjen lysvandring lørdag kveld. Dette er som en oppvarming til skøyteløpet på søndag, og denne gangen er Guro Gjerstadberget med som koreograf.

  – Da tennes fakler rundt skøytetraséen på Dølisjøen, og du kan ta med deg sparken, skøytene eller ta bena fatt. Alle er hjertelig velkommen – barn, unge, voksne og eldre, og du kan gå når du vil. Vi avslutter vandringen med et pang, forteller Nordsetmoen hemmelighetsfullt.

  Det blir servert varmt drikke, grillen skal tennes, så ta med medbrakt grillmat, i tillegg blir det underholdning. 

  Årets lysvandring åpner klokka 18 og avsluttes klokka 20. Oppmøte er ved Nabben i sydenden av Dølisjøen.

  Følg med på Facebook her

  Relevante lenker

  NUMMER 1 og 2: Skøytehelt Amund Sjøbrend fra Slåstad i Sør-Odal var på plass på Amundløpet i fjor, her sammen med én av de fire S-ene Kay Stjenshjemmet. Sjøbrend ble verdensmester på skøyter under skøyte-VM i Oslo i 1981, og hakk i hel kom Kay Stenshjemmet som tok andreplassen. ARKIVFOTO: Liv Rønnaug Lilleåsen OPPVARMING FØR AMUNDLØPET: Det blir også i år lysvandring rundt Dølisjøen på lørdag, før helgas store attraksjon. ARKIVFOTO: Tor Saghaug SKØYTEGLEDE: Slåstad IL ønsker å skape skøyteglede, og arrangementskomiteen inviterer igjen til skøyteløp. Her er en strålende fornøyd komite fra i fjor Grethe Sveen (f.v.), daglig leder i Slåstad IL Erland Nordsetmoen og Marit Thoner (med ny hårfarge for anledningen). ARKIVFOTO FOTO: NYDELIGE FORHOLD: Tidligere i januar så det slik ut på Dølisjøen. Til tross for ustabile værforhold har mange frivillige stått på for å gjøre isen skøyteklar til Amundløpet 2016 nå til helga. FOTO: Erland Nordsetmoen