Slåstad Vannskiklubb ønsker deg velkommen til å oppleve VM i paravannski 22.-28. juli på vannskianlegget i Sør-Odal aktivitetspark (SIAP). Utøvere fra hele 11 land kommer og flere har allerede ankommet.

Annonse

— Dette er utrolig moro! Smiler Lars Ola Våltorp i Slåstad Vannskiklubb.

— Det er påmeldt 47 utøvere fra 11 forskjellige land, forteller han.

— Av utøvere stiller Norge med tre, Sverige en, Danmark to Tyskland en, Frankrike to England fire, Italia fem, Irland en, Canada ni, USA 14 og Australia fem, sier Sondre som skal jobbe som frivillig under arrangementet og representerte Norge i Skandinavisk ungdomsmesterskap på vannski i Danmark nylig.

Ola, Sondre og Lars Ola i Slåstad vannskiklubb har drevet med en del forbredelser og nå er det meste klart for VM i paravannski på SIAP.

— Og allerede nå er det fullt liv på arenaen da både USA og Australia ankom tidlig og har trent i flere dager. Straks er også Canada på plass nede på vannskianlegget, sier Sondre.

World championships to be held in Skarnes

Siden International Waterski & Wakeboard Federation annonserte at VM i paravannski 22.-28. juli skulle arrangeres hos Slåstad Vannskiklubb på Skarnes har mange av ildsjelene i klubben jobbet på spreng.

Ny tribune og nyplantet gress er på plass og hele vannskianlegget er nå strøkent, funksjonelt og klart til det store arrangementet.

Ildsjelene Ole og Åge Vangen har bygget flotte, nye tribuner til arrangementet.

At verden ser til Odalen neste uke er det ingen tvil om!

Pallplassene har fått universell utforming.

40 frivillige lager VM i Odalen

— Jeg er aktiv i klubben og synes det er naturlig og gøy å hjelpe til når det er så store arrangementer her på SIAP, sier Emma (13). Hun representerte også Norge i Skandinavisk ungdomsmesterskap på vannski i Danmark nå i juli og fikk medalje.

Emma er en av 40 frivillige som stiller opp for klubben til uka.

Emma representerte Norge i Skandinavisk ungdomsmesterskap på vannski i Danmark nå i juli og tok medaljer. Til uka skal hun hjelpe til under VM.

Rundt personer skal jobbe med alt fra kiosk, transport, båtsjåfører til trening både uken før VM og selve VM-uken, lunsjservering, rigging og nedrigging, avvikling av dopingkontroll og mye mer.

— Og i tillegg har vi hjelp fra Moelv Vannskiklubb, det er vi veldig glad for, sier Lars Ola.

—  Det spådd fint vær så det er bare å sette seg på gresset eller ta gjerne med en campingstol. Gratis parkering og inngang, godt kiosktilbud og lunsjbuffet kan også kjøpes på stedet. Ved vannskianlegget er det ubegrenset med publikumsplasser forteller Lars Ola.

Åpningsseremonien er onsdag kl 18. Alle lagene marsjerer opp fra parkeringsplassen. Deretter blir det et par korte taler og avleggelse av eder fra en utøver og en dommer. Så avsluttes det med et enkelt grillparty.