12. mai stilte 130 personer opp da DNT Odalen arrangerte Gå for naturen-marsjen, slik det ble gjort av DNT-ere på 22 steder i hele landet med mange tusen deltagere.

Annonse

— Dette viser hvor viktig naturen er for oss i dette landet. Og det sender en klar beskjed til politikerne våre, vindturbiner på land er en del av løsningen, men bare en liten del. Vi kan ikke ofre naturområder som betyr så mye for oss som land og folk når de viktigste bidragene til det grønne skiftet ligger andre steder. Politikerne må velge effektive klimatiltak som ødelegger minst mulig natur, sier Per Hanasand, styreleder i DNT.

Image may contain: one or more people, tree, sky, outdoor and nature
130 odølinger marsjerte

Rundt 4400 mennesker gikk for naturen da DNT arrangerte støttemarsj 22 steder i landet søndag. I tillegg har folk registrert over 29 486 354 skritt, tilsvarende en halv runde rundt jorden, til støtte for aksjonen i løpet av uken.

Image may contain: 1 person, standing, tree, sky, outdoor and nature

130 deltakere 

I Odalen gikk 130 personer støttemarsj for naturen. Leder for DNT Odal, Hjalmar Nergaard, holdt en kort appell ved Svarttjennet og begrunnet viktigheten av å bevare norsk natur.

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor
Hjalmar Nergaard

Turen gikk så opp til toppen av Songkjølen hvor nista ble spist.

Image may contain: 3 people, people smiling, tree, sky, plant, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, people standing, tree, sky, outdoor and nature