Annonse

DNT Odal og Odal Sparebank vil gjerne få folk ut i den fine naturen i bygda vår. Kjentmannsmerket er et turopplegg som gjør folk kjent i bygda.

Ta med deg turkartet for Odalen, noen turvenner eller hele familien, og oppsøk de utvalgte stedene i løpet av året. Det blir plukket ut nye steder hvert år og alle postene for 2019 er klare.

Rekordmange tar Kjentmannsmerkene

I løpet av fjoråret tok 380 ivrige turgåere alle postene ute i skog og mark i odalskommunene. Det var 11 flere enn året før. Og tallene øker stadig.

— bedre folkehelse og flere og flere opplever  den fine naturen vi har i odalen-  det er bra!

Sa Hjalmar Nergaard i DNT under premieutdelingen av Kjemtmannsmerkene i fjor.

— Vi ser også at mange går turer enten i større eller mindre grupper, så det at folk vil oppleve naturen sammen er helt supert, la han til.

Kjentmannsmerket er et hjelpemiddel til å utforske andre deler av Odalsmarka enn der vi er vant til å gå. Og ikke minst er Kjentmannspostene er lagt til steder med spesielle naturforhold eller interessant historie.

Ved å kjøpe heftet med turbeskrivelser og samtidig melde deg på i registreringsheftet, er du også med på årets «Kjentmann». Heftet er å få kjøpt på Esso Sandberg, Sand i Nord-Odal og Skarnes Sport i Sør-Odal.

Image may contain: sky, tree, plant, outdoor and nature

Premieutdeling og årets «Kjentmann»

Det nærmer seg premieutdeling for de som gikk alle turene i 2018. Dette skjer i storsalen på Milepelen den 27. mai klokken 18.00 og årets kjentmann skal kåres.

Turene har ulik lengde og vanskelighetsgrad. Ta deg god tid på de rutene hvor du er minst kjent. Ta med kart og kompass og kos deg ute i den fine Odalsnaturen.