Annonse

Foredraget Hemmelige hytter handler om natur, nordmenn og norske hemmeligheter. Det er basert på boka med samme navn, som til nå har solgt nesten 8000 eksemplarer. Prosjektet har fått stor oppmerksomhet i media, og er blant annet vist på Lindmo på NRK1. I morgen 3. mai holdes det i Nord-Odal.

— Dette er noe for den historieinteresserte, den turglade, den villmarks-interesserte, den fotoglade, den musikkglade, den som er glad i norsk natur, sier enhetsleder Kultur i Nord-Odal kommune, Alexander Halland.

— Den som er glad i norske hytter, glad i DNT hytter og den norske er glad i den norske folkesjela og folkehelsa. Dette er et feiende flott arrangement på kulturhuset vårt, legger han til.

Hemmelige hytter er del av vår kultur

Hemmelige hytter ligger gjemt i naturen over hele landet. Turfolk, jegere og fiskere, uteliggere og motstandsmenn har bygd der ingen andre går. Fenomenet har vært ubeskrevet og ukjent – inntil Marius Nergård Pettersen nesten faller gjennom et skjult hyttetak i skogen, og siden forstår at slike hemmelig heter er del av vår kultur. I årevis etterpå reiser han rundt på leting etter hytter og historiene bak dem. Samtidig realiserer han en gammel drøm, guttedrømmen om å bygge en hemmelig hytte selv.

Underveis finner han noen sannheter om det enkle liv og om mennesker som søker ut av hverdagen.

En musikalsk reise

I foredraget tar forfatteren oss med på reise til hemmelige hytter landet rundt. Til å akkompagnere reisen har han med seg musiker Stian Eriksen. Han tonelegger bildeserier og sekvenser direkte fra scenen, noe som gir foredraget en autentisk og unik følelse.

Marius Nergård Pettersen (34) er fotograf, forfatter og foredragsholder. Han jobber kun med emner tilknyttet natur og friluftsliv, har utgitt ni bøker og skriver for flere av Norges største medier. For arbeidet er han blant annet tildelt Fagpressens fotopris og Helge Ingstad-prisen.

Stian Eriksen (34) er utøvende musiker, komponist, arrangør og tekstforfatter. Han spiller og skriver i bandet komakid, soloprosjektet heartbeast, og komponerer musikk til film.