Yvonne Bunes, Mari Saugnes og Monica Rasen elsker å spre treningsglede, og nå er de instruktører ved det nye treningstilbudet Mosprætten.

Annonse

– Det var Yvonne som fant på Mosprætten med æ, ler Monica Rasen.

– Du veit at når vi tre setter i hopes noe her i Mor, så måtte det jo bli et navn på odøling, svarer Yvonne med et stort smil.

Trioen har spredd treningsglede i flere tiår og i år har de jubileum alle sammen! Monica har vært instruktør i Odalen i 25 år, Yvonne i 20 år og Mari i 10 år. Og nå er de instruktører for den nye foreningen, som ble stiftet i sommer.

– Dette hadde vi ikke gjort, om vi ikke elsket det 

Trekløvret har trent gruppetimer i forskjellige lokaler opp gjennom årenes løp, på samfunnshus, i gymsaler og sist på Trimstugua i Mo, som nå er avviklet. Så nå bruker de squash-banen i Nord-Odal idrettshall.

– Kommunen har vært velvillig som lar oss bruke denne arenaen. At de bonet gulvet var helt essensielt slik at vi kan danse, strene styrke og ha yoga her – det er vi svært takknemlige for det, forteller Rasen.

– Det er trangt her og uten speil, men vi pleier å si at her er det hjerte rom og husrom, så det går fint selv når det er fullt med 15 aktive personer her, ler Mari.

Fornøyde kunder som gir alt

– Hvordan synes du det er å trene på Mosprætten?

– Jeg blir så glad av å trene her, får et skikkelig kick av timene de kjører, forteller Ingrid Vestby mens hun tørker svetten i panna etter en spretten dansetime med Yvonne.

– Energisk og lykkelig, føler jeg meg etter timen, stråler hun.

En dansetime kan inneholde alt fra salsa, merenge, swing, quick step, line dance til musikal. Og det er særlig når populære slagere fra kjente musikalfilmer at deltakerne gir alt!  På bildene under danses det Grease lightning med full innlevelse og alle kan teksten!

– Dans er utrolig morsomt og jeg glemmer helt at jeg trener, sier Elin haugen.

– Dette er også et svært fleksibelt tilbud, da man stort sett får plass samme dagen og kan bare dukke opp og klippe i kortet, forteller Haugen.

Klippekortet på Mosprætten.
På tirsdager er det yoga med dempet belysning, lys og rolig musikk.

– Klassene er stort sett fulle og vi pleier og si at gruppetrening er individuell trening i hopes med are. På styrketimene er et par menn med, men vi ønsker flere av mannfolka velkommen hit til oss, ler Monica.