Paal Flaata er kjent for storslagne vokalprestasjoner og pianist og produsent, Gøran Grini, har laget sanger som brakte, i tillegg til spellemannsnominasjon, sangeren til et av USAs største musikkradioshow, til dundrende applaus. Flaata og Grini håper på det samme når duoen nå tar turen til Milepelen.
I 10 år frontet Paal Flaata bandet Midnight Choir, og i kraft av sin stemmeprakt satte han gruppa på det europeiske kartet. I disse årene rakk Midnight Choir å gi ut fem plater, samt to samlealbum. Spellemannspris fikk de for «Amsterdam Stranded» 1998.
Som soloartist har Flaata gitt ut tilsammen åtte album; In Demand (2002) – Rain (2005) – Christmas Island (2007) – Old Angel Midnight (2008) – Wait By The Fire: Songs by Chip Taylor (2012) – Bless Us All (2014) – Come Tomorrow (2016) – Love And Rain (2017)
Lørdag 26. januar kl. 19.00 spiller duoen på Milepelen.
Vært med i USAs største musikkradioshow
«Wait by the Fire: Songs by Chip Taylor» brakte, i tillegg til spellemannsnominasjon, sangeren til et av USAs største musikkradioshow, Mountain Stage, der han fremførte et knippe av sangene fra plata sammen med opphavsmannen og pianist/produsent Gøran Grini, til dundrende applaus. Flaata og Grini håper på det samme når duoen denne gangen tar turen til Milepelen.
Support: Einar Flaa
– Jeg var 12 år da jeg begynte å skrive musikk. Fortsatt husker jeg hvor befriende det føltes å skape noe på egenhånd med pappas skjeve gitar. Det var som om låtene bare rant ut.
Bruker musikken til å framheve et budskap
Denne gitaren hørte Einar Flaa mye i oppveksten, akkompagnert av sin fars protestviser – såpass at Flaa lenge trodde at det eneste musikken som fantes var kampviser. Tre tiår senere, føler han selv at det også er hans musikalske skjebne å bruke musikken til å framheve et budskap, og hva han selv kjemper for. For Flaa handler det om den største trusselen som er mot planeten vår og menneskene som bor på den.
Med vakre melodier og et stjernelag av medmusikanter, har Flaa laget et album med et evig aktuelt og essensielt budskap. På Silent String får han virkelig vist sin kjærlighet for naturen. Samtidig retter han et skarpt blikk mot menneskers overforbruk og dets konsekvenser i en tid hvor de rike verner om sine rikdommer og hvor jorda bare gir og gir uavhengig av hvordan vi behandler den, og om hvordan vi tar naturen og ressursene for gitt.
Har med seg et stjernelag av musikere
Silent String er spilt inn i låven på Klåstad gård i Larvik. Med seg har han et stjernelag av musikere: Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem) på trommer, Nikolai Eilertsen (BIGBANG, Band of Gold) på bass, Christer Knutsen (Sivert Høyem) på piano og Geir Sundstøl (Bjørn Eidsvåg, Odd Nordstoga) på banjo. Albumet er mikset og produsert av Bjarne Stensli og Andreas Berzcelly.
Etter en lang reise, så nærmer dette prosjektet seg endestasjonen. Faktisk har jeg fila på dette siden jeg lå å hørte på pappas kampsanger for over tre tiår siden. 12. oktober slapp jeg temaplaten «Silent String», en oppsummering av fire tiår med kjærleik for joden vår. Den eneste jorden vi har.
Billetter kjøpes på ticketCo.