Jenny, Vårin og Martin skal på TV!

Annonse

I ettermiddag gikk siste kvalifiseringsrunde av Klassequizen av stabelen hos NRK Hedmark & Oppland, og det er skikkelig gøy å kunne fortelle at Nord-Odal ungdomsskole kom på andreplass i Hedmark. De er dermed klare for landsfinale på NRK TV!

Alvdal vant i Hedmark

Det har lenge vært spenning om hvordan dette ville ende, de unge nord-odølingene tok tidlig i Klassequizen ledelsen i Hedmark, med 11 av 12 poeng. Og hadde den helt til Alvdal ungdomsskole scora full pott. Ettersom også både Nes ungdomsskole og Engerdal barne- og ungdomsskole klarte 11 poeng måtte det utslagsspørsmål til. Som i fjor, da Nord-Odal ungdomsskole også hadde 11 poeng, men tapte.

Landsfinale

I år ble det derimot seier, Nord-Odal var nærmest riktig vekt på en stein, og går dermed til landsfinalen sammen med Alvdal. Det blir veldig artig å følge med på hvordan Jenny Aalborg, Vårin Sæther Hemstad, Martin Håkenrud og reserven Dennis Braaten-Kjøhl gjør det videre. Vi heier veldig!

Finaleopplegget

Etter at 540 lag har prøvd å kvalifisere seg fra sine fylker står det nå 36 lag igjen, disse 36 deles opp i fire delfinaler. De to beste i hver delfinale + en lucky loser går til hovedfinalen. Denne vises på NRK 18. mai. Delfinalene vises også, hver lørdag fra 13. april og videre utover, vi vet ikke i skrivende stund hvilket av programmene Nord-Odal ungdomsskole vil komme med i.

Laget til klassequizen 2019
Laget fra Nord-Odal ungdomsskole til Klassequizen 2019. Fra venstre Jenny Aalborg, Vårin Sæther Hemstad, Martin Håkenrud og Dennis Braathen-Kjøhl (reserve)

Stolt lærer

Ragnhild Øksdahl har vært læreren som har hatt ansvar for opplegget med Klassequizen, og hun er veldig stolt over prestasjonen til Jenny, Vårin og Martin så langt.
– «Det er kjempestas, men ikke overraskende, at de klarte å gå helt til landsfinalen. Et lag med forskjellige styrker og interesser, som utfyller hverandre godt. Nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen», sier Ragnhild.

Ei skikkelig vinneruke for Jenny og Martin

At dette er et lag med bred kompetanse viser også det at to av deltakerne, Jenny og Martin, tidligere denne uka var med på å vinne Matteknekker’n. Da på lag med Jonas Østmoen. Det er ingen tvil om at det er bra kultur for læring på Nord-Odal ungdomsskole.