Lysukene feirer våren og at vi går mot lysere tider, og i to uker skal Odalen bugne over av ulike kulturarrangement i bred forstand. Det skjer masse i Odalskommunene de neste to ukene!

Annonse

Tidlig på 90-tallet feiret sørodølingene Kulturukene slik som Lysukene feires i dag. Men etter at Galleri Lyshuset ble etablert på Skarnes i 2002, ble ukene endret til Lysukene, for å markere lysets maler Kåre Tveter og samt lysere tider. I senere tid har dette blitt til et stort kulturelt samarbeid mellom de to odalskommunene.

— Lysukene er et symbol for lysere og lengre dager og i disse ukene deler hele Odalen sitt rike kulturliv med hverandre, Lysukene er et herlig vårtegn, sa ordfører Lise Selnes under åpningen i fjor.

Det skjer mye i Odalen under Lysukene. Her er det noe for alle!

Lysukene synliggjør lokal kultur

– Det er i år, som tidligere år, et tett og variert program under lysukene. Det er tydelig at det skjer mye i begge odalskommunene, sier kulturfaglig rådgiver i Sør-Odal kommune, Henriette Eriksen.

– Det er forestillinger, konserter, utstillinger, gudstjenester og mye mer, med noe for alle aldersgrupper og interesser, legger hun til.

– Det burde ikke være vanskelig å finne et eller flere arrangementer som passer for seg. Vi håper så mange som mulig benytter seg av tilbudet og støtter opp om kulturaktiviteten som bobler i odalskommunene de neste to ukene, sier en engasjert kulturrådgiver.

Formålet med Lysukene er å synliggjøre lokal kultur, og det er ikke vanskelig når det finnes så mange kulturelle krefter!

 

6. mars blir det konsert med Tore Halvorsen.

Det blir arrangementer for alle aldersgrupper, unge og gamle og familier. Et bredt spekter av lokal kultur!

– På fredag er første arrangement i Lysukene 2019, med både hyllest til Henrik Haagenrud og kvinnenes internasjonale bønnedag. Ta en titt på programmet for å finne noe du vil delta på, sier hun.

Lysukene – et felles kulturprosjekt mellom kommunene

Odalen er to kommuner, men ei bygd og Lysukene er en god tradisjon som er viktig for felles kulturliv.

— Lysukene er ikke bare kultur i marsmåned, for vi har et rikt nok kulturliv til å fylle et helt lysår, uttalte ordfører Knut Hvithammer under Lysukene 2018.

Den offisielle åpningen av Lysukene foregår på Låvegalleriet på Skarnes den 2. mars kl. 12.