Fredag 23. august er det klart for årets store gratisfest på Skarnes, med en god miks av lokale talenter og internasjonale stjerner på scenen.

Annonse

– Vi er godt fornøyd med underholdningen, og håper at vi med dette programmet klarer å tiltrekke oss innbyggere i alle aldre samt mennesker fra utenfor kommunen, sier Lars Erik Karseth, Eurospar-kjøpmann og representant i Brufesten-komiteen på vegne av Skarnes Handelsstand.

– Dessuten melder yr.no om oppholdsvær, så her er det bare å ta med hele familien på fest, skyter Brufesten-general Kjell Fiskerud inn.

Takker for lokale bidrag

Julie Bergan og Ingemars er de klart største navnene på plakaten, men det er disse i kombinasjon med lokale underholdningsinnslag som Fredrik Amadeus Sannerud, Smelta Bly, Anita Ihler, Nils Oscar Ottesen og Drum Ladies som skaper det spennende Brufesten-programmet.

Den aller første Brufesten ble arrangert på Skarnes for fire år siden, med D.D.E. som trekkplaster. Dette ble en gedigen publikumssuksess med mellom 3.000 og 4.000 mennesker, noe som førte til at man to år senere hentet inn Vazeline Bilopphøggers som headliner til historiens andre Brufest.

– Ingen av Brufestene hadde vært mulig gjennomføre uten støtten fra mer enn 50 lokale bedrifter og Sør-Odal kommune, sier Karseth.

Skal skape tidenes beste Brufest

Nytt av året er at handelsstanden også samarbeider med Odal Rockeklubb, som blant annet er ansvarlig for serveringsteltet med mat og drikke, og skal bidra til vaktholdet under Brufesten.

– Vi er takknemlige for at Odal Rockeklubb bidrar med sin erfaring og hjelper oss med å skape tidenes beste Brufest, sier Karseth.

Under Brufesten stiller rockeklubben også med en egen rockescene for ungdom, der både Fredrik Amadeus Sannerud og nykommerne i Smelta Bly skal spille.

Ordføreren: En storslagen fest

Ordfører Knut Hvithammer, som skal åpne arrangementet fredag kl. 16.20, er glad for at handelsstanden på Skarnes tar initiativ til Brufesten.

– Dette blir en storslagen fest med noe for alle. Et av årets høydepunkter er Brufesten, og jeg håper mange finner veien til Skarnes 23. august, skriver Hvithammer i forordet i Brufesten-magasinet.

– Vi – alle sammen i Sør-Odal – har behov for å møtes, treffe venner og kjente, og ha det trivelig. Jeg ser fram til å møte mange blide odølinger og tilreisende denne dagen, og håper at det kommer mange fra hele regionen, legger han til.

 

Program

 • 12.00: Bilutstillingen åpner
 • 15.00: Tivoliet åpner
 • 16.00: Drum Ladies
 • 16.20: Åpning av Brufesten 2019 ved ordfører Knut Hvithammer
 • 16.30: Revyinnslag ved Anita Ihler og Nils Oscar Ottesen
 • 17.00: Smelta Bly
 • 19.00: Fredrik Amadeus Sannerud med pianist Øyvind Rogstad
 • 21.00: Julie Bergan
 • 23.00: Ingemars
 • 01.00: Takk for i år

Følg Brufesten på Facebook for mer informasjon!

 

Fakta om artistene

 • Julie Bergan
  Hun er en av de mest ettertraktede og energiske liveartistene landet har å tilby, og nå kommer hun til Sør-Odal! Med sin livlige personlighet, kraftfulle vokal og altoppslukende fremføringsevne, skyter hun publikums forventninger til himmelen og tilbake. Det unge talentet har så langt samlet over 500 millioner musikkstrømminger og tallene tikker oppover hvert sekund. Er kjent for hits som Arigato og STFU, og har blant annet samarbeidet med Alan Walker og varmet opp for Justin Bieber.

  • Ingemars
  Seks album og én Spellemannspris har det blitt siden Terje Ingemar Larsson og Steve Andersson klimpret sine første Ingemars-toner i 1986. De har med seg Odd Arne Sørensen, Håkon Aasheim, Geir Paulsberg og Karl-Arne Sjøhaug. De er en garanti for et lystig lag, og bandet gleder seg til å komme til Skarnes og Brufesten: – Dette er jo nesten vår hjemmebane, sier gutta.

  • Fredrik Amadeus Sannerud
  MGP jr.-finalisten trenger etter hvert ingen større presentasjon. Han har allerede mottatt Nord-Odal kommunes kulturstipend og Nordre Odalen kulturminnelags dialektpris. Gutten med gullstrupen opptrer sammen med pianist Øyvind Rogstad, og vi vet at han har mange fans både lokalt og nasjonalt.

  • Smelta Bly
  Består av seks musikere i alderen 10 til 14 år som spiller sammen med vokalist Runa, som også har vært Odal Rockeklubb sitt rockeverksteds vokalinstruktør. De hadde sin premiere på Sandsdagene 2019 og spiller blant annet AC/DC-låter.

Vazelina Bilopphøggers sørget for en gigantisk folkefest for to år siden. I år håper arrangørene at Julie Bergan skal sette ny publikumsrekord. Foto: Hans Dahl