Bygget Samling er ett år

  Tenk, det er allerede ett år siden vi åpnet dørene i dette flotte bygget som rommer Nord-Odal bibliotek, Odal Sparebank og folkene som bor i leilighetene her.

  Annonse

  Selve bygget har høstet mange lovord, og mange kommer ens ærend for å ta bygget i nærmere øyesyn.

  Vi tar en prat med Anita Bunes, biblioteksjef i Nord-Odal kommune og Elin Smith, avdelingsbanksjef i Odal Sparebank:

  Hva kan dere se tilbake på?

  – I nye bygg må man alltid «bo seg til» som det heter, men det har gått overraskende fort å føle seg hjemme her, sier Anita og Elin

  – Og tatt i betraktning den spesielle tiden vi har vært i det siste året, så har vi klart oss veldig bra, sier Anita.

  Fra åpningen 19. juni i fjor og til i dag, så har vi hatt over 30.000 passeringer inn dørene til Samling; det er helt utrolig. Særlig med tanke på pandemien og alt den har medført.

  – Vi har i tillegg i dette pandemiåret klart å gjennomføre et tjuetalls arrangementer av ulikt slag – for barn og voksne, faglige og «opplevelses-relaterte» – med langt borti 500 deltakere. Det er vi veldig stolte av, smiler Anita.

  Møteplass

  «I en stadig mer digital verden trenger vi å se folk. Samling blir en møteplass for hele bygda, noe vi i Odal Sparebank er opptatt av», het det i åpningstalen. Og det synes vi absolutt at det har vært, og enda mer skal det bli framover, sier Elin.

  Banken har alltid hatt et godt samarbeid med kommunen; vi har et felles mål om å utvikle og styrke lokalsamfunnet og ved å samhandle blir effekten av tiltakene så mye sterkere.

  – Vi gleder oss til en mer normal hverdag, der vi kan invitere mer til ulike arrangementer. Vi planlegger også å gjøre noe sammen, sier Anita

  – Vi har et veldig godt samarbeid og ønsker alle hjertelig velkommen til oss, sier de to i kor.