Slobrua gjestegård har åpnet

Rundt 80 innbyggere, politikere, næringsliv, venner og bekjente av de nye driverne møtte i dag opp til åpningsfest.

Annonse

— Velkommen til gjestegården! Denne dagen har kjøkkensjef og daglig leder, Ulf Inge Vien og jeg har ventet lenge på, sier ny Slobrua-driver Tina Barkbu på åpningen.

— Vi skal ta godt vare på stedet og levere god mat. Og ikke minst setter vi gjestfriheten øverst, legger Ulf Inge Vien til.

— Vi ønsker at det skal være forutsigbart for våre gjester å vite hva som skjer når i løpet av året så vi kommer til å lage et oversiktlig årshjul som jeg håper dere vil like, sier Vien og føyer til at det blir både kreolsk aften og sushi-kveld etter hvert.

Slobrua er et landemerke

– Her har det vært mange tilstelninger som har betydd mye for odølinger og folk utenfra. Nå kan det bli slik igjen, og jeg sikker på at dere har et konsept som dere vil lykkes med, sier ordfører Knut Hvithammer under gjenåpningen.

— Slobrua er et landemerke i Norge, ikke bare som sted, det er også et landemerke for mange her i bygda, sier Hvithammer.

Lokalene har stått tomt lenge og oppsiktsvekkende mange har lurt på hva som skal skje med gjestegården.

Og at så mange spør er et tegn på at folk vil at dere skal lykkes – det er mange odølinger som inderlig ønsker at Slobrua skal opp å gå igjen. Slobrua trengs, som arbeidsplass og møteplass i Sør-Odal og overnattingskapasitet kommer mange til gode legger Hvithammer til.

Muntre minner fra Slobrua 

— Vi er ikke helt klar over hvor stort Slobrua egentlig var tror jeg, sier Nils Oscar Ottesen da han dro i gang røverhistorier fra Slobrua på 70-tallet foran de 80 som hadde møtt opp.

Ottesen førte publikum tilbake til da Slobrua åpnet for første gang og møtte motstand hos odølingene. Det kom fraser som «skal det åpnes et stelle borti myra der, skal dem servere øl til følk og noe sur vin – der kommer til å skje mye rart der!»

— Men da Slobrua åpnet så slo det virkelig an. Ja, når jeg ser utover her i dag, kanskje noen av dere stammer her i fra? Det er ikke godt å vite. Det foregikk en del morsomme ting her, det er ikke tvil om det, det var ville vesten her i Odalen på den tiden, forteller Ottesen og publikum ler så tårene triller og slår seg på lårene. 

Fornøyde gjester

Sola skinte om kapp med alle som tok turen innom åpningen i dag og da Ulf og Tina serverte kaffe og kake til alle var stemningen høy.

— Utrolig god kake! sier Asbjørn Haugen, mens han tar en stor bit av sin marsipankake med hjerter på. Og så god kaffe!

— Jeg besøkte Slobrua mye i min ungdom og nå har jeg ventet lenge på at det skulle åpne igjen og jeg vil bruke gjestegården mye fremover, smiler han.

– Velkommen til gjestegården! Endelig har denne dagen kommet! sier Tina Barkbu. Slobrua mottar blomster og gaver fra venner og næringsliv. Her med Stine Lilleseth. Fornøyde gjester forsynte seg med god lunsj. Livlig rundt lunsjbordene på åpningsdagen! Erlend Barkbu (mannen til ny driver Tina Barkbu) heiste flagget på Slobrua sammen med ordfører Knut Hvithammer. Knut Hvithammer og gårdeier Halvard Veflen synes det er flott av det er liv og røre på Slobrua igjen. Styreleder i Slobrua, Anne-Mette Øvrum var hjertelig tilstede åpningen. T.v. Morten Holmen. Mange ventet spent utenfor rett før åpningen. Rundt 80 innbyggere kom til den offisielle åpningen. -Slobrua trengs, som arbeidsplass og møteplass i Sør-Odal, sier ordfører Knut Hvithammer. Nils Oscar Ottesen fortalte og imiterte muntre minner fra Slobrua. Muntre minner fra Slobrua med Nils Oscar Ottesen løsnet på lattermusklene til mange. Hilsen fra gårdeier, Halvard Veflen. Ny Slobrua-driver og kjøkkensjef, Ulf Inge Vien takket for alle lykkeønskningene. Første gjestene Tina Barkbu serverte alle gjester kaffe og kake Knut Hvithammer skar opp de første kakestykkene til gjestene Betty Udnesseter fra Sanngrund synes det var utrolig hyggelig å bli invitert til Slobrua på åpningen. Her sammen med Kari Anne Amundsen.