ELA-REPP tilbyr gullsmedtjenester til odølinger.

Et tips til dere som tilbringer mye tid hjemme i disse dager kan være å rydde litt i skuffer og skap. Kanskje har du også et litt rotete smykkeskrin som trenger en gjennomgang?

Annonse

ELA-REPP v/ gullsmed Arild Engelstad reparerer til vanlig smykker for Bjørklund-kjeden. Siden kjeden nå har valgt å lukke de fleste av sine fysiske butikker, er det god kapasitet på verkstedet.

– Jeg har jobbet med gullsmedreparasjoner i ca. 50 år, men syntes det var for tidlig å gå av med pensjon, så derfor har jeg etablert meg med hjemmeverksted i Odalen, sier Engelstad, mens han viser Odalsportalen rundt i sitt velutstyrte verksted.

– Hva slags service og reparasjoner kan du tilby?

– Jeg gjør de fleste gullsmedtjenester, som justering av ringer, forsterke klør på ringer og fatninger, samt sette inn stener som har falt ut, reparasjon og avkortning av armbånd og kjeder, reparasjon av ørepynt og smykker generelt, både i sølv, gull og hvitt gull, rensing, oppussing og rhodinering av smykker i hvitt gull.

Arild Engelstad vurderer smykker til reparasjon på sitt verksted.

– Har du noen favorittmaterialer?

– Svennestykket mitt var en ring med diamanter, og siden den gang har nok denne edle stenen vært min favoritt. Men jeg har ikke slike på lager – de må bestilles, sier Engelstad med et smil. Han fortsetter:

– Men jeg liker generelt å reparere ting. Smykker har ofte en historie, og er ment å vare lenge. Det gleder meg når jeg kan få et ødelagt smykke til å skinne igjen.

– Tror du odølingene har mange gjemte og ødelagte skatter?

– Det er jeg sikker på. Av erfaring vet jeg at mange vokser ut av blant annet gifteringene sine. Det er også mange som arver smykker, og disse har ofte feil størrelse.

Sistnevnte kan Odalsportalens utsendte bekrefte. Hun hadde med seg et altfor langt, arvet armbånd. Samtidig leverte hun et par ødelagte ringer og et halskjede som ikke kunne lukkes. To dager etter kom det en SMS om at smykkene var reparert og kunne hentes etter avtale.

Har du smykker som trenger overhaling, kan du ringe ELA REPP på mobil 48222384, eller sende en epost til elarepp@gmail.com.

Det er også mulig å avtale henting og levering f.eks. på Sand eller Skarnes.

Gullsmeden har også sitt eget ansvarsmærke.
Mesterbrev og svennebrev.
Riktig utstyr er påkrevet.