Odalsportalen – Til sommeren kommer Kongen

Annonse

Nord-Odal og Mapei får royalt besøk til sommeren.

Kongen og Dronningen besøker Nord-Odal 14. juni. Besøket er i forbindelse med markeringen av Kongeparets 80-årsdager, som bla. markeres med at Kongen og Dronningen drar på tur til Hedmark og Oppland.

Skal besøke Mapei

Reisen begynner i Hamar 11. juni, og avsluttes i Nord-Odal og Kongsvinger.

— Det endelige programmet er ikke fastsatt, men i Nord-Odal er det klart at det blir bedriftsbesøk hos Mapei, sier informasjonssjef hos Fylkesmannen i Hedmark Erik Haugen. 

  • Les mer: Kommer til Kongsvinger og Nord-Odal

    Haugen kan også opplyse at besøket i Kongsvinger i alle fall vil inneholde et besøk på Kvinnemuseet i forbindelse med 150-årsmarkeingen av Dagny Juels fødsel.

For utenom Kongsvinger og Nord-Odal skal Kongeparet også innom Tignes, Kapp, Gjøvik, Lillehammer og Kvamsfjellet. Reisen vil foregå dels med Skiblander og dels med bil.

Hagefest på Maihaugen

Tirsdag 13. juni vil også Kongeparet holde en hagefest for 600 gjester fra Hedmark og Oppland på Maihaugen i Lillehammer.

Hagefesten arrangeres etter modell av hagefestene under fjorårets jubileumsreise. Det betyr at noen av de videregående skolene i fylkene blir invitert til å bidra, opplyser Fylkesmannen i Hedmark. 

Detaljene i reiseprogrammet blir utarbeidet i samarbeid med Fylkesmennene i Hedmark og Oppland.

KONGEPARET 80 ÅR: Kongen fyller 80 år 21. februar og Dronningen blir 80 år 4. juli 2017. I den anledning er det utarbeidet et eget jubileumsmonogram. FOTO: Det kongelige hoff HAGEFEST: Under besøket på Lillehammer inviterer Kongeparet igjen til hagefest. Her fra Norsk Folkemuseums Dansegruppe underholder på hagefesten i Slottsparken i fjor sommer. FOTO: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff