Annonse

Tirsdag 15. oktober samles ordførerne fra begge odalsbygdene sammen med lokalt næringsliv til «Odalsaksjonen» for å samle inn penger til TV-aksjonen 2019. – Og målet, det er hårete.

– Vi vet at 100 000 kroner i resultat på en dag er et hårete mål, men vi satser! Sier daglig leder i Odal Næringshage, Tove Gulbrandsen som er med og arrangerer aksjonen.

Næringsliv og ordførere samles her i Odal Næringshage fra morgenen av og ringerunden vil vare frem til klokken 11.30, forteller Gulbrandsen.

Årets innsamling går til Care. Care er en organisasjon som jobber for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å skape sin egen arbeidsplass, bestemme over sin egen kropp og få sin stemme hørt.

– «Nå er det hennes tur» er tittelen på innsamlingen og ringerunden på tirsdag blir veldig spennende, smiler Tove.

– Bli med på årets viktigste søndagstur!

– Søndag 20.oktober går 100 000 bøssebærere ut for å besøke alle hjem i Norge for TV-aksjonen NRK. Det lokale engasjementet er noe av det som gjør TV-aksjonen unik, og vi vil ha deg med på laget, sier Heidi Hitland i Sør-Odal kommune.

– I Sør-Odal skal vi sende ut 120 bøssebærere, forteller Hitland.

Innsamlingen foregår mellom kl.16.00 og 18.00 søndag den 20.oktober.

Hvis du vil melde deg som bøssebærer kan du ta kontakt med: Heidi Hitland tlf 92615973 eller på mail: Heidi.Hitland@edu.sor-odal.kommune.no eller til Turid Nabben Veiby : Turid.Veiby@sor-odal.kommune.no

Du kan også melde deg som bøssebærer via nettstedet: blimed.no

TV-aksjonen har vært gjennomført hvert år siden 1974 og er blitt en tradisjon i Norge.

Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall frivillige.

Kilde: blimed.no.