Kortreist og tradisjonsrikt – Anne Aamodt åpner kafé med masse spennende matvarer med røtter i Odalen.

Annonse

Det har lenge vært en etterspørsel etter et treffsted for folk i Mo og nå åpner Anne Aamodt kafé i Mo-senteret som står klar til Mo-dagen til helga.

— Jeg ønsker å skape et nytt møtested med hverdagslig atmosfære for sambygdinger i alle aldre, smiler innehaveren Anne.

— På Mo-dagen skal jeg servere noe sommerlig som passer til aktivitetene som hesteskyss og hopping i høyet som skal foregå rett utenfor her, så da blir det kald rabarbrasuppe, sier hun.

No photo description available.

Mat som kan glede og friste etter årstidene

Anne ønsker å tilby smaker av kvalitets-mat med utspring i bestemors kjøkken som passer både til hverdag og fest. Hun er udannet kokk og konditor og kan fortelle at Odalsskogens spiskammer har mange ingredienser som kan benyttes på utallige nye måter. Disse råvarene vil, for eksempel, lanseres i form av sirup, eddik, søte godbiter og smaks-settere som du får kjøpt i kafeen.

Image may contain: food

Anne vil følge årstidene og lager alt fra bunnen av, mest mulig bærekraftig. Nå i sommer kan du få med deg høye smørbrød og jordbærsaft på stranda og hamburgere med hjemmebakt brød og pizza når du kommer tilbake etter en lang dag i sola. Og for å følge med i tiden vil Ebbas matgleder også tilby kontinentale konditorvarer som hjemmelaget iskrem og sorbet i varmen.

Image may contain: drink and food

Image may contain: coffee

Gjennom sommeren kan du også bestille kreativ catering som Anne kaller det, mat som du kan ta med ut på picknick eller servere til større lag. Bestillingene forgår på hjemmesiden hvor det jevnlig vil komme nye fristelser.

I sommer vil Ebbas matgleder også tilby nistepakke til de som skal ut på bøljan med Varpen VB54 som har turer på Storsjøen.

— Her har jeg tenkt take away i boks slik at det blir enkelt å spise om bord når man er ute båttur, forteller Anne.

— Jeg har mange ideer, men det er jo kundene jeg lever av, så jeg vil lytte til dem og føle meg litt fram etter ønsker rundt både maten og åpningstidene fremover, smiler Anne, som har ideer om alt fra afternoon tea, skjenkebevilling, vilt og villaga på menyen.

Image may contain: food

Hovedattraksjonen på Mo-dagen

— Vi har jo hatt et par vellykkede arrangementer før jul med hesteskyss og litt servering. Dette er sommervarianten! Sier, Knut Ola Storbråten i arrangementskomiteen for Mo-dagen den 29. juni.

— Vi håper at en slik enkel, liten markering av at sommeren er her vil slå an hos folk og skape litt begeistring, sier han.

— Spar Mo-senteret har varme griller, det kommer hesteskyss, gammeldans og leker for unga, og ikke minst Ebbas Matgleder åpner! Det siste er i grunnen hovedattraksjonen denne dagen, meddeler Knut Ola som ser frem til Mo-dagen i finværet som er spådd.