Annonse

Kalde høstdager og mørke kvelder preger den årstiden vi er inne i nå. Sakte, men sikkert krever hver dag at vi tar på oss litt mer yttertøy. Vi må fyre i ovnene våre for å holde husene varme. De mørke og etter hvert kalde dagene gir også rom for å skape møteplasser innendørs.

I mitt virke som ordfører har jeg vært så heldig at jeg har blitt invitert til noen av disse møteplassene. Sist uke var jeg hos pensjonistforeningen. Over femti pensjonister samlet seg på Sanitetens hus i Mo, og god mat og musikk ble servert. Mitt møte med disse energiske pensjonistene gjorde meg glad. Fellesskap, gode samtaler og engasjement bandt gruppa sammen. Jeg snakket om kommunens muligheter og utfordringer og innspillene i etterkant gav meg mye å tenke på, men også energi til å kjempe for den flotte kommunen vår.

Litt tidligere på høsten møtte jeg lærerpensjonistene på Milepelen, og det samme engasjementet møtte jeg der. Selv om det for mange av disse nå er en del år siden de var aktive lærere, har de fortsatt et brennende engasjement for leseopplæring og skriving i skolen. Er det gjennom Ipad og datamaskiner alt skal læres? Lærerpensjonistene har fortsatt et fellesskap som gir rom for faglige diskusjoner og omsorg for hverandre.

Det er ikke bare pensjonistene i kommunen vår som er flinke til å lage seg gode møteplasser. På Halloween var det fest for barn og unge på Odal Rockeklubb. Jeg er helt sikker på at det var moro, med grøss og gru og lekende unge og voksne i kostymer. Odal Rockeklubb gjør noe helt enestående i kommunen vår- med konserter, arrangementer og opplæring for barn og unge. Dere imponerer stort!

Kommunen har også et spesielt ansvar for å skape gode møteplasser. Milepelen er et slikt sted og mitt siste besøk der var på Nord-Odal skolekorps sitt 50-årsjubileum. Dette var en korpsfest som gnistret, gratulerer så mye!

Som dere alle ser på Sand nå, nærmer det seg med stormskritt at en ny møteplass i kommunen vår blir ferdig- Samling. Her gleder jeg meg til små og store arrangementer. Dette skal være et hus der vi som innbyggere skal få møte kunnskap, men også fellesskap. Biblioteket vil bli et samlingspunkt for våre innbyggere i alle aldre, og både som innbygger og som ordfører, gleder jeg meg til å få en ny møteplass. Ta vare på hverandre nå som høstmørket og kulda setter inn!

Vennlig hilsen,
Lise