Under årsmøte til Nord-Odal idrettsråd ble det delt ut idrettsstipender til tre utøvere som på hver sin måte har utmerket seg i året som har gått.

Annonse

— Felles for vinnerne Tobias Fløiten, Henrik Linner Tronsrud og Max Engebråten er at de viser gode holdninger, har stor treningsinnsats, backer opp andre, sprer godt humør og utøver fair play, sier Hilde Molstad, i Nord-Odal idrettsråd.

— Målbevissthet, ydmykhet, engasjement, å være en god lagspiller og vise ekte idrettsglede er viktige faktorer som spiller inn og vi er veldig glade for å kunne dele ut stipendene til de dyktige utøverne, sier hun.

Viser stor idrettsglede

Olav Tjøgersen på vegne av Nord-Odal IL langrenn beskriver sin utvalgte kandidat, Henrik Linner Tronsrud slik (18);

Henrik har i flere år representert Nord-Odal idrettslag (tidligere Sand I.F.) i både fotball og langrenn, men har de siste årene satset kun på langrenn. Han har aldri vært øverst på resultatlistene, men allikevel viser han stor idrettsglede og trener systematisk for å bli bedre.
Resultater i inneværende sesong viser at differansen mellom hans resultat og vinner blir stadig mindre. Han uteblir aldri fra en fellestrening. Han møter opp og er en blid og positiv person i treningsmiljøet. Han har valgt idrettslinje på videregående, for å få bedre treningsmuligheter.

— Som hans tidligere trener for han, er jeg imponert over Henriks evne til aldri å gi opp og hans innstilling til idretten sin, sier Olav Tjøgersen.

F.h. leder i idrettsrådet, Egil Solberg sammen med vinnerne; Tobias Fløiten, Henrik Linner Tronsrud og Max Engebråten.

Får yngre utøverne til å få trua på seg selv

Tre utøvere var nominert av Nord-Odal MX-klubb til stipend og det ble Max Engebråten som stakk av med seieren.

Max Engebråten vinner stipendet for sitt gode humør, engasjement , tålmodighet og evnen han har og viser både  som hjelpetrener på Rekrutt-treninga som vi har hver tirsdag, og på hvert løp før han selv skal kjøre sitt løp, så backer han opp de yngre utøverne til å få trua på seg selv og adrenalinet til og bruse, når dem står på startstreken .
Han kjørte også 2 NM-runder og 3 runder i Østlandscupen, før han klasset seg opp på større sykkel.

— Nord-Odal MX-klubb gratulerer så masse!

Forbundsløper og satser mot OL 2022 

— Som sportslig leder i NOIL skøytegruppa, ønsker jeg å nominere Tobias Fløiten til årets stipend, sier Tom Ole Løvås.

— Tobias viser i ung alder stor lidenskap for sin idrett, og tar valg som mer vanlig for eldre utøvere, for å kunne satse fullt på sin idrett, fortsetter han.

Høsten 2017 flyttet Tobias til Hamar for å kunne bli elev ved Wang toppidrett, og for å trene sammen med Mjøsteam på Hamar. Mjøsteam er et satsningslag for hurtigløp på skøyter. Tobias har vært meget god i sin hoved-idrett allerede fra han var barn. I 10 års klassen satte han en solid landsrekord på 1500m. Det har senere blitt mange gode prestasjoner. Han har vist allsidighet ved å være aktiv i NOIL fotball, side om side med skøyter som hoved-idrett. I fotballen har han vist stor innsats og god spillforståelse. Han er en meget god lagspiller, og viser omtanke og omsorg for sine medspillere. Tobias måtte trappe ned fotballsatsningen sesongen 2017 på grunn av skader.

Tobias sin omsorg for andre må nevnes i skøytesammenheng. Han er meget populær blant de yngre skøyteløperne i klubben. Han sitter gjerne og snakker med de yngre, spør hvordan det går, og gir tips og råd. Han viser et ærlig engasjement for de yngre, for de som ikke oppnår samme resultater. Han er ydmyk og viser respekt ovenfor andre tross egne, gode prestasjoner gjennom flere år fra ung alder, og viser med dette med å gi rom og plass for alle. Tobias viser mange egenskaper man ønsker seg hos et idrettsforbilde; seriøs, målbevisst, ydmyk, engasjert, omsorgsfull, lagspiller og ekte idrettsglede. Tobias viser vilje til å satse videre på skøyter, og gjør nødvendige prioriteringer. Tross harde prioriteringer og et seriøst engasjement er han rask til å oppsøke gamle klasse-kamerater og fotballvenner når han er hjemme i Odalen.

Satser mot OL 2022

Tobias har i sine år som skøyteløper vært i Norgestoppen på alle distanser, og han har vært i verdenstoppen på de lengre distanser. Tobias viste enorm styrke forrige sesong.

  • Han tok medalje på alle distanser på landsmesterskapet.
  • Han ble tatt ut, og deltok på Viking race i Nederland, sølv på 1500 meter (Europamesterskap for aldersbestemte klasser).
  • Han ble tatt ut og deltok på verdenscup for junior.
  • Han ble tatt ut, og representerte Norge i landskamp
  • Han tok fjerdeplass under junior NM allround, selv om han har igjen enda 3 sesonger som junior.
  • I 15 årsklassen hadde han verdens beste tid på 5000m, og verdens nest beste tid på 3000m

(nr 1 i Europa)

  • Han ble tatt ut på juniorlandslaget, og er nå forbundsløper, og satser mot OL 2022.

Tobias er allerede en solid idrettsutøver, med gode holdninger, og med potensial for å være en god ambassadør for Nord-Odal kommune!