Nord-Odals egen sangstjerne Fredrik Amadeus Sannerud fikk stort vennebesøk på Milepelen i kveld. Et fullsatt kulturhus koste seg med alle artistene fra MGP jr. og fikk til og med en flott bonus med UKM-opptredener og andre lokale innslag.

Raus applaus

Annonse

Fra første nummer, felleslåta Sterkere sammen, og i en og en halv time utover satt applaus og jubel løst blant publikum på Milepelen. Fredrik Amadeus Sannerud og hans medhjelpere har gjort en stor jobb med å samle alle MGP jr.-finalistene i Nord-Odal, og det ble satt stor pris på av store og små i salen. Du kan se flere bilder nederst i saken.

Rapperen Twilight på scena på Milepelen
Twilight rappet om å være fanget i skumringen

UKM

Ung Kultur Møtes er en årlig mønstring der unge møtes for å utveksle forskjellige kulturuttrykk. I år var det tre påmeldte i Nord-Odal, så når det ble valgt å kombinere det med konserten ble det en fin mulighet for de unge til å vise seg fram for et stort publikum.

Søsknene Ingrid og Håkon Sæther stilte opp med en låt hver. 12 år gamle Ingrid sang Cranberries-klassikeren Zombie, og hadde med seg broren Håkons band Temmersåks som backingband, vi var nok flere som der og da tenkte at vi var heldige som fikk oppleve en ny god stemme fra Nord-Odal. Håkon sjøl satte seg etterpå ved flygelet og leverte en neddempet versjon av Robyns Dancing On My Own. Uventet og veldig bra valg!

Håkon Sæther på scena under UKM på Milepelen
Håkon Sæther (17) gjorde en fin versjon av Dancing On My Own av Robyn.

Den tredje deltageren på UKM var Tine Eline Kristensen som arrangør, hun var med som scenearbeider under hele konserten. Dette er også en veldig viktig del av kulturlivet, for at artister og andre skal gjøre jobben sin er det mye som skal være på plass.

Donald Duck & Co.

En slik kveld trenger programledere og fra Walt Disneys verden stilte både Donald, Langbein, Mikke og Minni opp. I kompaniskap med Kristin Oppi Berg gjorde de sitt til at småpauser og sceneskifter gikk smertefritt.

Disneyfigurer på scena på Milepelen
Denne gjengen fra Disney losa oss gjennom kvelden

Sjarmoffensiv

Det så ut til at alle koste seg og trivdes på scena, men at kveldens store stjerne var Fredrik Amadeus Sannerud var det heller aldri noen tvil om. Applausen da han fremførte Je vil væra en venn sammen med Garvik skoles kor var øredøvende. Koret sang også to andre sanger tidligere på kvelden, og de sjarmerte hele salen med blant annet fine Stopp! Ikke mobb.

Det er litt skummelt å trekke fram noen blant så mange flinke, men vinnerne 4everU med sin Forandring og rockebandet Nameless 5 som hadde gjort om sin Du er god nok og fått med seg rapperen Twilight var blant de aller høyeste høydepunktene denne strålende kvelden.

Gruppa 4everU på scena på Milepelen
Vinnerne av MGP jr. 2018, 4everU, var et populært innslag

Bedre enn i Telenor Arena

En av publikummerne Odalsportalen snakket med etter konserten var ikke i tvil, dette var bedre enn å se MGP jr. i Telenor Arena. Og uten at denne skribenten var der sjøl, så lar vi allikevel det stå igjen som en fin konklusjon på en ordentlig trivelig kveld i kulturhuset.

Konsertbilde fra MGP jr på Milepelen
Alle deltagerne fra MGP jr. fremførte Sterkere sammen på Milepelen
Ingrid Sæther på scena på Milepelen
Ingrid Sæther sang Zombie av Cranberries, med Temmersåks som backingband

 

Ada på scena på Milepelen
Ada sang Frekk
Indiana på scena på Milepelen
Indiana sang Følg hjertet
Garvik skoles kor på scena på Milepelen
Garvik skoles kor med Sigvart og Salmira som solister
Fredrik Amadeus på scena på Milepelen
Fredrik Amadeus med Øyvind Rogstad på flygel
Nolea på scena på Milepelen
Nolea sang Bare du og jeg
Annie på scena på Milepelen
Annie sang Trenger ikke
Fyah Yardie på scena på Milepelen
Fyah Yardie rappet Lære
Unknown på scena på Milepelen
Unknown sang Bussen heim
Temmersåks på scena på Milepelen
Temmersåks spilte også sin egen sang New America
Publikum på Milepelen
Publikum var med fra start til slutt
Bilder og autografer på Milepelen
Etter konserten stilte artistene opp for bilder og autografer. Et veldig populært innslag.