Kronprinsen møtt av flagg og sang

Annonse

 

I dag har kronprins Haakon besøkt BUA Sør-Odal på Skarnes og Slåstadhella hvor han ble møtt av en skikkelig folkefest!

Da Kronprinsen kom til BUA ble han ønsket hjertelig velkommen av fylkesmann Sigbjørn Johnsen, ordfører Knut Hvithammer, frivillighets- og folkehelsekoordinator Hanne Aandstad og prosjektleder for BUA Sør-Odal, Knut Hauger.

— Kronprinsen var imponert over BUA og roste frivilligheten i Sør-Odal. Dette er vi fornøyd med, sier Hauger.

Etter besøket på BUA dro Kronprinsen videre til Dølisjøen. Der ble han møtt av en folkefest!

— Hurra for Kronprinsen!

Barna fra Slåstad skole sang og flagget da Kronprinsen svingte inn til Dølisjøen. For en varm velkomst!

— Nå får vi vist fram frivilligheten, og kronprinsen får se at Sør-Odal kommune har et bevisst fokus på folkehelse, inkludering, barn og unge, forteller Guro Ullern, leder i Sør-Odal frivillig-råd rett før Kronprinsen ankommer.

Når Kronprinsen åpner bildøra blir han møtt av et jublende folkehav, sola steiker og det myldrer av elever på 2. og 9. trinn fra samtlige barne- og ungdomsskoler i kommunen som er invitert til aktivitetsdag på Dølisjøen.

— Dette er den beste rammen rundt besøket vi kunne hatt, strålende sol og fullt av folk skaper skikkelig liv og røre her på Dølisjøen, det kunne bare ikke blitt bedre, sier Erland Nordsetmoen, daglig leder Slåstad IL.

En leken Kronprins

Ingunn Fossmellem, idrettsrådgiver i Sør-Odal, Eidskog, Nord-Odal og Kongsvinger kommune viser Kronprinsen rundt på isen hvor rundt 150 barn er i full sving.

Og Kronprinsen venter ikke lenge før han hiver seg med på både is-karusell og rumpe-akebrett i full fart nedover issklia!

— Juhuuu! Roper Kronprinsen i det han sklir avgårde. — Dette var gøy!

— Folk er i så godt humør og de fleste har et flagg de vaier med, for en stor dag i Sør-Odal, sier frivillighets- og folkehelsekoordinator Hanne Aandstad, som også er prosjektleder for kronprinsens besøk i Sør-Odal.

Lavo-lunsj med frivilligheten

Etter runden på isen, og i skisporet hvor Kronprinsen også fikk skyte på blink sammen med barna, var det duket en tre retters lunsj inne i lavoen sammen med frivillige, barne- og ungdomsrådet og politikere. Andreklassingene Kidus Grimany og Jedrzej Piotr Maciczak fikk dele bord med ordfører Knut Hvithammer og selveste Kronprinsen.

Hvithammer benyttet anledningen til å takke alle som har bidratt til å gjøre dette besøket til en fest, og trakk spesielt fram Slåstad IL og frivilligheten i grenda. Uten deres hjelp hadde det ikke vært mulig å gjennomføre en slik aktivitetsdag på isen.

— For et utrolig flott opplegg og for et samhold, roste Kronprinsen til arrangører og frivillige.

—Jeg synes rammen rundt lunsjen i lavo’n var vakker, med sang av Mina Helgedagsrud og Mina Riis, nydelig mat levert av Thomas Karpow med surdeigsbrød fra Helene Staksrudvangen og svært kortreist eplejuice fra Tittut til var ypperlig, sier Morten Holmen i formannskapet.

Ordføreren ønsket Kronprinsen velkommen igjen ved neste anledning.

— Vi stiller opp og her skinner alltid sola, rundet Hvithammer av med et stort smil.

 

Mina Helgedagsrud (t.h) sang for Kronprinsen i lavo’n