Pårørende til mennesker som har demens opplever sin situasjon ulikt, men et fellestrekk er at mange har behov for støtte og noen å prate med. På onsdag er det samling for deg med hukommelsessvikt og pårørende.
— Odal Demensforening i samarbeid med Frivilligsentralen jobber daglig for å bedre hverdagen til de som har demens og til de pårørende og gjør sitt ytterste for de som blir rammet av sykdommen samt deres pårørende skal ha et godt tilbud, og målet er at ingen skal føle seg alene med denne sykdommen, sier Liv Jane Disenmyren, leder i Odal demensforening.
Over 70.000 mennesker i Norge har demens i dag, og antallet vil trolig fordobles mot 2040. Det viser tall fra Nasjonalforeningen for Folkehelsen, en frivillig organisasjon som jobber med demens og hjerte- og karsykdommer. Samtidig er over 300.000 er nære pårørende.
Om å være nær pårørende
Det er ofte pårørende som først oppdager symptomer på demens hos en av sine nære. Med sin kjennskap til og omsorg for personen som får demens, så har mange et sterkt behov for å prate om hvordan de opplever hverdagen.
— Pårørende opplever sin situasjon ulikt, men et fellestrekk er at de kan ha behov for informasjon, støtte og hjelp til å mestre sin rolle som pårørende og opplever at det er viktig å møte andre i samme situasjon, sier Disenmyren.
— Vi tenkte å ha en liten tanke myldring om hva folk vil og hva vi kan finne på. Kanskje ønsker pårørende å dra og handle mens vi passer på? slike type ideer.
— På onsdag blir det kaffekos på Trontun for deg som har litt hukommelsessvikt. Ta med deg pårørende og kom – så prøver vi å få ei koselig stund, med prat, kaffe og litt å bite i.
Dette blir i hovedsak en samtalegruppe hvor vi utveksler erfaringer, sier Disenmyren.
Onsdag 28. november klokken 12-14. Trontun (Trondbølveien 8), Skarnes.