Janesh Vaidya holder foredrag verden over og i mai besøkte han vårt distrikt i forbindelse med sin første roman «I det siste regnet.»  Han snakket også om livsstilen ayurveda, som mange har lyst til å leve etter.

Annonse

— Kjære kunnskapsrike Janesh Vaidya, velkommen til oss, åpnet initiativtakeren Maya Sita Tara, da den kjente forfatteren og foredragsholderen entret yogarommet.

— Janesh er en dyktig menneskekjenner og han kommer til å gi dere god allmennkunnskap for en bedre livsstil, la hun til.

Initiativtakeren Maya Sita Tara, som driver virksomheten Maya Yoga som holder til i Odalen og på Oppaker.

— Tusen takk, og lærer dere ingenting om livet her i kveld, så skal dere få pengene deres tilbake, smilte Janesh bredt.

Det var ingen som spurte om å få pengene igjen.

Lære om livet

Ayurveda fra sanskrit betyr «lære om livet» ofte omtalt som såkalt ayurvedisk medisin er en tradisjonell førvitenskaplig helsefilosofi utviklet på det indiske subkontinent, særlig utbredt i India, Sri Lanka og Nepal.

— Ayurveda er sannsynligvis verdens best bevarte vitenskap i så måte. Med sine rundt 5000 år gamle røtter i India har ayurveda vært en levende praksis, fortalte han.

— Vi er alle unike. Ingen av oss er like. Derfor trenger vi å leve på en bestemt måte hver og en av oss, sa han bestemt. Denne læren om livet handler om hva slags menneske du er og hvordan akkaruat du kan leve for å ha det bra med deg selv, din kropp og ditt sinn.

I ayurveda tar man utgangspunkt i tidspunktet du blir født. Og herfra trenger din kropp en en type livsstil og mat som passer nettopp deg.

— Gjennom å forstå vår egen natur og gjenvinne balanse, forstår vi også at vi er en del av helheten, kretsløpet og helsen til vår egen kjære jord.

Rundt 40 stykker hørte på foredraget.

Vant komplett helsetur til India

Janesh Vaidya driver et helse-resort i India og på slutten av foredraget ønsket han å trekke en heldig vinner av et to ukers helseopphold i India for å gå dypere inn i ayurveda.

— Nå ble jeg skikkelig overrasket, utbrøt vinneren fra Nord-Odal, Lillian Røstum, da hun tok i mot gavekortet som vil bringe henne helt til India i hele to uker.

Lillian Røstum fra Nord-Odal

— I āyurveda fokuseres det, i likhet med i kinesisk medisin, på å bevare «den vitale energien» i mennesket, og det er det Lillian skal få oppleve de to ukene, smilte foredragsholderen.

Med vakre lys, blomster, te og urter kom publikum i den rette stemningen for kvelden.

Nærmest alle odølingene som var tilstede ønsket å lære mer og handlet bøker om ayurveda og han siste bok «Det siste regnet».

Stina Fjeld Haukerud var blant odølingene som ønsket å lære mer om ayurveda-livsstilen.