17. mai er vi så glad i – og selvsagt skal det forberedes, pyntes og feires i forbindelse med nasjonaldagen vår. Her finner du inspirasjon til 17. mai-festen.

Annonse

Frokost med familie og venner på 17. mai er en hyggelig tradisjon. Et pent dekket bord eller et fristende utvalg av deilig 17. mai mat som spekeskinke med flatbrød og rømme, eggerøre, røkelaks, roastbeef med remulade og potetsalat kommer gjestene til å sette stor pris på.

Tapas er en klassiker på 17. mai. Disse enkle tapasrettene med inspirasjon fra hele verden lager du på 30 sekunder! Null steking, koking eller baking.

Kreativ dessert, hva med litt frukt dandert som det norske flagget som avslutning?

Snacks for the Norwegian National Day. Served with hot, melted Norwegian milk chocolate on the side.

Pølser, is, brus og kake

17. mai er pølser, is, brus og kake for barna.
Dette er dagen det er lov å spise så mye man vil av alt som er godt!

17.mai gelé-dessert

17. Mai festkakeKaken mange forbinder med nasjonaldagen er nok pavlova, pyntet med blåbær, jordbær og hvit krem i rødt hvitt og blått. Nam, nam!

Blandet Bær, Pavlova, Pai, Kake, Søt, Kremfløte

Hva gir vel mer 17.mai-stemning enn barnetoget?

Det er virkelig en tradisjon vi kan være stolte av og som man kan bruke som inspirasjon til kakebordet! Lag søte muffins med seigmenn til 17.mai, så kommer assosiasjonene til barnetoget med en gang.

Muffins med seigmenn til 17.mai - Baking for alle

Pynt til 17. mai

Enten du skal ha gjester til 17. mai eller ikke, er det koselig å pynte litt til den store dagen. Norske flagg, noen stemningsfulle stearinlys og fine duker med dekorative servietter gjør seg på bordet. Tradisjonen tro kan du pynte med bjørkekvister i en pen vase hvis ikke du selv eller noen av gjestene plages av pollenallergi.

slik dekker du et festbord til 17 mai med norske flagg

Det er gøy å gjøre det lille ekstra på 17.mai! Pynt opp med noe du allerede har og fyll opp med is, det kommer til å bli en varm dag i morgen.
Slik pynter du til 17-mai | Meny.no

Husk å finne frem 17. mai sløyfer til klærne. Du har sikkert noen sløyfer liggende fra i fjor, men hvor? Det er alltid spørsmålet på den store dagen.

17 mai sløyfe - Google-søk

Pust ut og nyt

Etter potetløp, sekkeløp og styltegåing kan det være godt for store og små å sette seg ned og ta en pust i bakken. Hva med å lage et 17.mai-bingo som alle kan bli med på?

God feiring!

17. Mai