Tar tak i ressurspersonene

  Annonse

   

  Integreringsenheten i Sør-Odal kommune og Odal Næringshage arrangerte etablererkurs for innbyggere med flerkulturell bakgrunn i Odalen med ingen ringere enn Olivier Mukuta tilstede.

  — Forrige torsdag ble det holdt informasjonsmøte for et nytt etablererkurs for innbyggere med flerkulturell bakgrunn i Odalen og oppmøte var svært positivt, forteller Tove Gulbrandsen, daglig leder i Odal Næringshage.


  Integreringsenheten i Sør-Odal kommune og Odal Næringshage i samarbeid med Glåmdal interkommunale voksenopplæringssenter har fått støtte fra Integrerings og mangfoldsdirektoratet til å sette opp et etablererkurs for innbyggere med flerkulturell bakgrunn. Her skal deltakerne skal få lære om bedrifts-kunnskap, hvordan det er å jobbe i en norsk bedrift og om å starte for seg selv.

  Over halvparten av de 20 som var på informasjonsmøtet starter på kurset som skal gå over flere kvelder med oppstart i slutten av april.

  Ressurspersoner med høy kompetanse

  — Jeg er brennende opptatt av og svært glad for at vi nå kan ta tak i våre nye ressurspersoner med et håndfast opplegg innenfor bedriftsopplæring forteller Gulbrandsen som nå ser frem til å kartlegge hver enkelt og bli kjent med hvem de egentlig er i ukene som kommer.

  Deltakerne på kurset har høy kompetanse innenfor diverse arbeidsområder og yrkes-retninger. En er tidligere politiker, en annen er regions utvikler og den tredje har bachelor i regnskapsføring og starter nå på en master i økonomi, for å nevne noen. Flere har sterk realfagkompetanse og tyngde innen mekaniske yrker.

  Welcome to Norway med Olivier Mukuta

  Olivier Mukuta, vinner av Amandaprisen 2016 for sin rolle i filmen Welcome to Norway, der han spilte rollen som flyktningen, tok seg turen til Odalen for å dele sin historie med deltakerne på kurset. Temaene han tok opp er høyaktuelle for kursdeltakerne og omhandlet alt fra å sette seg inn i nytt lovverk, nytt språk og ny kultur.

  Olivier Mukuta kom selv til Norge som kvoteflyktning i 2005. Han flyktet fra fødelandet Kongo med familien, som foruten foreldrene bestod av Olivier og hans fire søsken. Han bodde i flyktningeleir i Malawi fra han var seks til han var 17 år. I Norge utdannet han seg til ingeniør, og ble ansatt som medisinsk teknisk ingeniør ved sykehuset Ahus i Oslo.

  — Med sin varme og smittende sjarm satt han opp temperaturen et par grader denne kvelden og stemningen i rommet var til å ta og føle på, både rørende, morsomt og ikke minst  veldig inspirerende for alle som var tilstede, forteller Gulbrandsen.

  — Språket er nøkkelen og aldri gi deg er mantraet, fortalte Mukuta forsamlingen denne svært inspirasjons-rike kvelden.

  Møtet ble avrundet med Syriske kulinariske opplevelser som falt i smak hos alle.
  Besøk Integreringsenheten i Sør-Odal kommune holder til i Øgardsvegen 2 på Skarnes (over Sporten) eller kontakt leder Kari Mette Moen på 458 78 755 eller KariMette.Moen@sor-odal.kommune.no

  Informasjon om Olivier Mukuta er hentet fra Wikipedia.