Sitter du med et gammelt hus, småbruk eller annen type eiendom? Kanskje sitter du med noen andre sin drømmeeiendom på hånda. Eldre hus og småbruk har vist seg å være svært ettertrakta på boligmarkedet i Nord-Odal.
Annonse

Bygninger i dårlig stand er overraskende attraktive på boligmarkedet

Overraskende nok ser vi ofte at eiendommer hvor bygningene er i dårlig tilstand ofte er veldig populære. Selv når boligen er på randen til å være rivningsklar er det ofte interesse fra flere potensielle kjøpere, sier Eli Åsen i Nord-Odal kommune. Hun er jordbrukssjef i Nord-Odal, og har god oversikt over alle eiendommer som blir solgt på grunn av kommunens boplikt (nedsatt konsesjonsgrense).

Noe av forklaringen på at eiendommer med bygningsmasse i dårlig stand er populære kan nok være at dårlig teknisk standard betyr lav pris. Noe som gir kjøper penger igjen til oppgradering og oppussing. Når eiendommen får totaloverhaling kan kjøperen tilpasse eiendommen akkurat slik hun eller han ønsker seg den.

Om du sitter med et oppussingsobjekt på hånda, kan du trolig ikke forvente en skyhøy pris. Forhåpentligvis kan du finne en ny eier som vil sette pris på eiendommen, sette den i stand og gjøre den til sitt drømmehjem.

Skogens ro

Det er en utbredt misforståelse blant de som sitter på eldre småbruk og hus i grendene at disse ikke er ettertrakta. Snarere er det tvert imot. Noe av det likeste med i bo i Nord-Odalen er nærheten til skogen og alt den har å by på. I det siste ser vi at småbruk og boliger i grendene har fått økt interesse, sier Eli Åsen.

Profesjonell hjelp

Å selge en eiendom kan oppleves som en vanskelig prosess. Hvis du er usikker på om du skal selge, så kan du kontakte en megler for råd. De tilbyr uforpliktende, gratis verdivurdering av eiendommen. En megler kan være til god hjelp til hele salgsprosessen.

Mangel på boliger i markedet

I flere måneder har det vært et uvanlig lavt tilbud av boliger og småbruk for salg. Kanskje er det en sideeffekt av koronaepidemien? Selv om det er lite for salg, er det fortsatt mange som ønsker å kjøpe bolig eller småbruk.

Lys i vinduene

Nord-Odal har hatt nedgang i folketallet i flere år. I de tomme husene er det plass til nye innbyggere. Dette gir nye kunder til butikkene og handverkere, elever på skolene, lekekamerater og naboer. Levende bygder er avhengig av at det bor folk i husene. Hver gang et tomt hus selges, bidrar det til å skape et levende samfunn i hele Nord-Odal.

Eier du, eller kjenner noen som eier, et ubebodd hus, småbruk eller lignende? Vurderer du å selge? Kanskje sitter du med noen sitt drømmehjem på hånda. Hvis du vurderer å selge, så er det kanskje et godt tidspunkt å gjøre det nå.