Her kan du bade i Odalen

  Storsjøen er Odalens egen perle, men den er ikke alene om å ha de beste badeplassene.

  Annonse

  Det gode sommerværet lar vente på seg, men det er fortsatt muligheter for å ta årets sommerbad.

  Odalsportalen har samlet de beste badeplassene i Odalen hvor hele familien kan kose seg i Odalen i sommer. 

  Har vi glemt at din favorittstrand, så si ifra til oss på Facebooksiden vår eller på mail.

  Nord-Odal

  Smestadlandet
  Her finner du en langgrunn sandstrand med liten parkeringsplass på andre siden av rv 24 ved Sandbekken. Gå under brua og følg stien ut til badeplassen.

  Morterudlandet – Sand
  Ligger rett nedenfor rv 2, i svingen etter Tangen butikken.

  Bukkeneset – Kratebøl
  Med sandbolleyballbane, toalett, båtbrygge og grønn plen er Bukkeneset en idyllisk badeplass for alle Odølinger. Her finner du gode parkeringsmuligheter, og en lang sandstrand som tar de ut i Storsjøen. Ligger ca. 2 km fra fv 263 med skiltet avkjøring.

  Kalvhella – Austvatn
  Kalvhella er en av de beste badeplassene i Nord-Odal. Her finner du ofte flere kjente og kjære strandgåere. Og om du ikke er så gira på sand, så har Kalvhella både gressplen og svaberg som passer perfekt til å slikke sommersolen på. Her er det også skiftebu og toalett. Skiltet avkjøring, ca. 500 meter fra fv 209.

  Molensa – Mo
  Er du på utgikk etter et badested som passer for de minste, er Molensa et yndet utfartssted. Med stor sandstrand og langgrunn sjø nærmest så langt øyet kan se, er dette et flott sted fir barnefamilier. Ca. 500 meter fra fv 209. Skiltet avkjøring.

  Sognabben – Størjen
  Badeplassen er en del av Sognabben camping, og det er ikke mulighet å komme til stranda med bil. Det finnes toaletter, dusj, kiosk og minigolf på campingplassen. Ca. 200 meter fra fv 24. Ikke skiltet.

  Sør-Odal

  SIAP
  Vannskiannlegget nedenfor Solbakken på Skarnes byr både på bademuligheter og aktiviteter for de mer vågale. Hele området er på 900da hvor 90da er vann. Hovedsjøen er 750m lang, og den andre sjøen (trick/wakeboard arenaen) er på 450m lang. Imellom de 2 største sjøene vil de være en liten «badedam» som er på 150m.

  Dølisjøen – Slåstad 
  En gang var dette et mekka for vannskikjørere. I dag er Dølisjøen er fint sted å dyppe toa og ta en godt sommerbad. Med nedkjøring ved Slåstadhella er Dølisjøen innkranset med grønt gress og gode parkeringsmuligheter.

  Mortvasan badeplass
  Lokalisert i Nordenden av Høljeren.

  Disistranda – Disenå
  Ligger langs Norddisivegen, gamleveien mellom Skarnes og Disenå – et par hundre meter fra Disenå stasjon. Her finner du badebrygge med hoppetårn, grill og sittegrupper. Du kan sole deg på gressplenen, og det er brunt inne ved land og noen meter ut med sand/leirbunn.