Odalsportalen – Distriktets reneste loppis

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Alle puslespill er prøve puslet og kontrollert for evt. manglede brikker. På lørdag er det klart for loppemarked på Slåstadsæter.

  — Vi har rekordmange lopper i år!

  Wenche Johnsrund Rogstadmoen baner vei mellom meter lange rekker av bord og hyller som nærmeste bogner over av glass, krukker, tallerkner og service. Et våkent øye kan fort spotte både Stavangerflint, Egersund og Cathrineholm sitt lotusmønster blant alle loppene. Det er med andre ord duket for en sikkelig skattejakt når loppemarkedet på Slåstadsæter går av stabelen lørdag. 

  — Vi har tro på salgsrekord i år, absolutt. 

  Ville redde skolen

  Det første loppemarkedet ble avholdt i 2005 som en måte å få inn penger til å restaurere det gamle skolebygget. Selv om huset i dag så og si er ferdig restaurert og fremstår som nytt, går fortsatt pengene til videre drift. 

  — Da vi begynte med dette var det flere som mente vi heller kunne stikke en fyrstikk i huset. Men så snart vi fikk på plass taket var huset reddet, og nå er det så godt som ferdig restaurert, sier Oddmund som er en av ildsjelene bak restaureringen. 

  — Vi vil at bygda skal ha et eget hus og et eget lokale. Et sted hvor de kan møtes og slå av en prat. 

  Prøve pusler alle puslespill

  Alt arbeidet med restaurering og loppemarked blir gjort på dugnad. Og gjennom årenes løp har også hver enkelt person fått ansvar for sin avdeling. Dette er et bevist valg for å skape et innbydende og ryddig loppemarked som skiller seg ut i mengden. 

  — Jeg liker å si vi er distriktets reneste loppemarked. Og det står jeg virkelig inne for. Her skal ingen løfte på noe og kjenne seg møkkete eller klissete på fingrene. Alt av glass og servicer er kjørt i oppvaskemaskinen på forhånd, og i barneavdelingen er alle puslespill prøve puslet for å se at alle bitene er med. 

  Johnsrund Rogstadmoen presiserer også at de stadig trenger flere hjelpende hender til å få loppemarkedet på beina. 

  — Vi legger ned mye jobb her, men vi er avhengig av at folk stiller opp og hjelper til. I år har vi vært så heldige å hatt Tone Lensebakken som har holdt i trådene, og nærmest jobbet dag og natt for å få dette ferdig. Men vi trenger absolutt folk som kan komme og hjelpe til. 

  Loppemarkedet på Slåstadsæter skole åpner førskommende lørdag 19. august kl. 11, og holder åpent også søndag 20. august. 

  Lik Slåstadsæter skole på Facebook

  DISTRIKTEST RENESTE: — Jeg liker å si vi er distriktets reneste loppemarked. Og det står jeg virkelig inne for, sier Wenche Johnsrund Rogstadmoen. SKATTEJAKT: Aldri tidligere har de hatt flere lopper på Slåstadsæter. I år går de for salgsrekord. RIMELIGE PRISER: Loppemarkedet er delt opp i ulike avdelinger, og i barneavdelingen er det svært rimelige priser slik at barna skal kunne kjøpe seg noe for sine egne penger. PRØVE PUSLER PUSLESPILL: Alt av glass og servicer er kjørt i oppvaskemaskinen på forhånd, og i barneavdelingen er alle puslespill prøve puslet for å se at alle bitene er med.