Odalsportalen – Desperat jakt på medlemmer

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  – Besetning som er svært sårbar, noe som gjør at korpset vil ha vanskeligheter med å delta der folk flest forventer å høre og se et korps.

  — Besetning som er svært sårbar, noe som gjør at korpset vil ha vanskeligheter med å delta der folk flest forventer å høre og se et korps. Det gjelder faktisk også maispillingene, skriver leder i Gommasvingen Janitsjar Dagfinn Sve i en pressemelding til Odalsportalen. 

  Medlemsmassen til Glommasvingen Janitsjar, Kongsvinger og Sør-Odals amatørkorps har gått litt opp og ned de siste årene, men dessverre mest ned de siste 2-3 årene. Nå står fremtidige fremtredener i fare fordi det rett og slett ikke er nok folk. 

  Har gått av mer og nytt blod

  Glommasvingen ber nå instendig om at tidligere musikere kjenner sin besøkelsestid og vurderer å ta instrumentet ned fra hylla. 

  Sve mener flere instrumentgrupper vil ha godt av mer og nytt blod, og trekker særlig frem klarinetter, tuba og eufonium som svært sårbare instrumentgrupper.

  — Vi vet at musikantene finnes der ute, og vi skal love at de vil bli tatt godt i mot. Selv om det har gått en tid siden en spilte sist, så går det an å forsøke seg – se hvordan det er. Kanskje det ikke er så skremmende som en skulle tro.

  Planene for høsten innebærer et fint og ikke for krevende program, med konsert i oktober i tillegg til den tradisjonelle julekonserten, samt noen mindre spilleoppdrag i distriktet.

  Glommasvingen Janitsjar starter øvelsene til høstsemesteret onsdag 16. august. Øvingssted er Skarnes videregående skole kl 18:45 til 21:30. For medlemmer fra Kongsvinger er det muligheter for felles kjøring fra Rema 1000 Kurudsand kl 18:20.

  TRENGER NYTT BLOD: Flere instrumentgrupper vil ha godt av mer og nytt blod, men særlig klarinetter, tuba og eufonium kan trekkes fram som svært sårbare instrumentgrupper. ARKIVFOTO: Liv Rønnaug Lilleåsen STARTER ØVELSE 16. AUGUST: Glommasvingen Janitsjar starter øvelsene til høstsemesteret onsdag 16. august på Skarnes videregående skole kl 18:45 til 21:30. FOTO: Facebook/Glommasvingen Janitsjar