Odalsportalen – – Dette er beviset på at dugnadsånden lever

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Kapellet på Trøftskogen er et populært sted å gifte seg, men dofasilitetene har ikke vært like idylliske. Etter mange timer med dugnadsinnsats står endelig det nye bygget klart.

  Det har kanskje ikke vært hyggelig å gå på do her i 20 minusgrader, særlig for en brud i hvit kjole. Og folk med rullator eller rullestol har ikke kommet seg inn i den over 80 år gamle utedoen ved Trøftskogen kapell, helt vest i Nord-Odal.

  Årsaken er en noe høy steintrapp og en dør som kun er 60 centimeter bred.

   

   

  Men nå står det nye sanitæranlegget klart etter at første spadetak ble tatt i august 2015. Bygget er kombinert med et redskapsskjul og i tillegg har den lille parkeringsplassen blitt utvidet med plass til flere biler. 

  Lørdag var det storstilt åpning.

  – Det har nok gått med over 2000 dugnadstimer, så dette er et bevis på at dugnadsånden lever! Det er en enorm innsats fra innbyggerne, så tusen takk til alle som har hjulpet til, forteller prosjektleder Per Olav Sjøen.


  • Se bilder fra feiringen

   

  Populært sted

  Det hvite kapellet ligger idyllisk til på en liten bakketopp midt i odalsskogene. Det er et populært sted å gifte seg, mange døper barnet sitt her, og kapellet har mange besøkende som for eksempel steller på gravene.

  I løpet av året er det rundt åtte faste gudstjenester her, flere konserter og tilstelninger.

  Nytt og strengere regelverk gjorde at kapellstyret var nødt til å oppgradere. Nå er det gamle uthuset revet ned, og det er satt opp en flunkende nytt sanitæranlegg med toalett, dusj og garderobe, og kontorplass til kirketjeneren, samt redskapsbod og parkeringsplass.

  Nord-Odal kommune har til sammen satt av 650.000 kroner til bygging, og i tillegg har kapellstyret tatt egne penger på bok.

   

  – En merkedag for skoga

  Under åpningen på lørdag var flere bidragsytere på plass med blant annet kapellstyret og byggekomiteen, forteller Hans Ludvig Fredheim i kapellstyret. 

  Med sprudlende drikke i høye glass, marsipankaker og kaffe før det ble det en høytidelig overrekkelse av husets nøkkel.

  – Dette er en stor merkedag!  Gratulerer med et nytt og moderne driftsbygg – en flott og verdig markering med taler, blomster, gaver og historisk tilbakeblikk over arbeidet med å få bygget ferdig, forteller Hans Ludvig Fredheim i kapellstyret. 

  OVERREKKELSE: Leder i kapellstyret Hans Ludvig Fredheim (t.v) overrekker blomster til prosjektleder og formann i byggekomiteen Per Olav Sjøen. FOTO: Marit Fredheim FØR: Her er kapellstyret og flere frivillige foran den gamle driftsbygningen i oktober i 2014 da frøste spadetak ble tatt i byggingsarbeidet. Bakerst fra v.: Per Olav Sjøen, Unni Sjøen, Bente Sjøen, Bjørn Nordhagen, Marit Fredheim, Aud Linner, Stein Nordhagen, Hans L. Fredheim og Oddbjørn Vangen. ARKIVFOTO: Liv Rønnaug Lilleåsen IDYLLISK: Her i Trøftskogen kapell er det mange som vil gifte seg eller døpe barnet sitt – mye på grunn av naturen, stillheten og skogen i nærheten. ARKIVFOTO: Liv Rønnaug Lilleåsen TRANGT: Her er inngangen til den gamle driftbygningen, og noe av årsaken til at bygget trengte en oppgradering. Her måtte du opp en steintrapp, inn denne smale døren og inn denne trange gangen før du kan sette deg på utedoen. ARKIVFOTO: Liv Rønnaug Lilleåsen