Odalsportalen – Talentstipend til unge lovende odølinger

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Sparebanken1 Hedmark sitt talentstipend er tildelt to unge lovende odølinger.

  Hvert år deler Sparebanken Hedmark ut et talentstipend på til sammen 2 millioner kroner. En million er forbeholdt idrett og en er forbeholdt kunst og kultur. 

  I år er to unge lovende odølinger blitt tildelt 25.000 kr av stipendet; Simen Bjørkhaug (21) for musikk og Liv Natalie Nymo (26) for teater. 

  Kunststipendet deles ut av styret i Sparebanken Hedmarks kunstfond. 

  — Muligheten til å utvikle meg videre

  Målet med stipendet er å stimulere idrettsungdom og unge kunstnere i regionen til å utvikle sitt talent og engasjement gjennom trenging, utdanning og utfoldelse av kreativitet. 

  Det er første gangen Liv Natalie søkte på noen form for stipend og tilskudd. Nå skal hun bruke sine 25.000 kr til å blant annet utvikle seg videre innen dukketeater. 

  — Drømmen nå er først og fremst å kunne spille dukketeater på en scene. Jeg skal fordype meg i teamet, og satse videre. Jeg vil også gjerne kunne betale de som hjelper meg og jobber med meg riktig, og ikke bare en symbolsk sum. Med disse midlene har jeg også fått muligheten til det, sier Liv Natalie. 

  Drømmen som startet på Sand

  Selv om hun har vokst opp i Odalen, kom Liv Natalie flyttende til Sand fra Finnmark fem år gammel. Når hun på Høgskolen fikk i oppgave å skrive om noe som forandret eller hadde stor påvirkning på livet sitt, fortalte hun om flytten til Nord-Odal.

  — Jeg husker da jeg kom til Sand og tenkte «Oi!» Det var som om hele verden åpnet seg. Fra å komme fra Finnmark med store avstander og et begrenset kulturtilbud, var det en drøm å komme til Sand. Jeg var med på alt jeg kunne -svømming, fotball, korps, dans, blokkfløyte, håndball – også begynte jeg med dans og teater. 

  — Jeg er så glad for at jeg fikk vokse opp i Odalen. Det er et fantastisk sted å vokse opp som barn, og jeg skulle ønske det kom tilbake et tilbud for teater og musikal slik det en gang var med Odal Teaterkompani, hvor barn og unge får oppleve hvordan det er å være med i en stor produksjon. 

  Å kunne gi barna mestringsfølelse

  Fra tidligere har Liv Natalie bla. jobbet mye med NRK Super, og underviser også fast hver uke musikalklasser hos West End Studios i Oslo. De siste somrene har hun også spilt Bestemor Skogmus i Kristiansand Dyrepark sin suksessoppsetning av Dyrene i Hakkabakkeskogen, hvor hun også blir å finne i sommer.

  Hun liker å jobbe med barn som målgruppe, og ser viktigheten av å satse på kulturtilbud for nettopp barn.

  — Jeg husker så godt selv den mestringsfølelsen jeg hadde når vi drev på med bla. Odal Teaterkompani. Bare å kunne gi barna eget ansvar, og at de får oppleve å være en del av en større produksjon gir de perspektiv. De ser at det trengs flere mennesker enn kun de som står på scenen for å lage en forestilling. Og det perspektivet og den respekten tar de også med seg videre i livet. 


  Sommerskole med teater og musikal i august 

  Til høsten begynner Liv Natalie som danselærer hos Kulturskolen i Odalen, men allerede til sommeren kommer hun tilbake til Odalen og gjenopptar sommerskole-suksessen «Summer Musical Camp» fra i fjor. Denne gangen i Sør-Odal.  

  — Det kommer til å bli en lærerik og morsom uke, og jeg håper så mange som mulig melder seg på og blir med, sier Liv Natalie og presiserer at selv om sommerskolen i år bli i Sør-Odal, er barn fra Nord-Odal også hjertelig velkomne. 

  Sommerskolen vil pågå fra 8. – 12. august, er for barn mellom åtte og elleve år og har 25 plasser. Hver dag blir fylt opp med sang, dans og teaterøvelser før det hele rundes av med en forestilling som kjente og kjære kan komme og se på. 

  Tilbudet koster 1290. For påmelding og mer informasjon, send mail til summermusicalcamp2016@gmail.com 

  SATSER PÅ DUKKETEATER: Med talentstipendet med 25.000 kr skal Liv Natalie fordype seg i sjangeren dukketeater. TALTENSTIPENDET: Talentstipendet fra Sparebanken1 er på totalt 2 millioner kroner, hvorav 1 million er tilegnet idrett og 1 million er tilegnet kunst og kultur. ILLUSTRASJONSFOTO/SPAREBANKEN1 BESTEMOR SKOGMUS I HAKKEBAKKESKOGEN: Liv Natalie har bla. vært en del av suksessoppsetningen av Dyrene i Hakkebakkeskogen i Kristiansand Dyrepark. Her blir hun også å se igjen i sommer som Bestemor Skogmus. ARKIVFOTO: Alf Magne Grindhaug LIVSENDRENDE: -Når vi fikk i oppgave på Høgskolen å fortelle om noe som endret livene våre til noe positivt, så fortalte jeg om når jeg flyttet til Odalen. Det er et fantastisk sted å vokse opp, forteller Liv Natalie.