Odalsportalen – Snart klart for sommerles

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Den populære lesekampanjen kommer tilbake i sommer, og både Nord-Odal og Sør-Odal bibliotek er med.

  Sammen med barn fra over 300 andre kommuner, er både Nord-Odal og Sør-Odal bibliotek med på sommerens kuleste lesekampanje Sommerles. 

  — Vi gleder oss til årets kampanje. Ved å gjøre lesing litt ekstra morsomt håper vi at mange vil holde leseferdighetene ved like gjennom sommeren. Vi får også hyggelige tilbakemeldinger fra enkelte skoler om at barna som har deltatt faktisk har blitt bedre til å lese etter ferien, forteller prosjektleder Pernilla Slottet Hjermann i en pressemelding. 


  Hva er sommerles?

  Den populære lesekampanjen retter seg mot alle barn i 1.-7. klasse, og hadde i i fjor over 200 kommuner og 31. 000 barn som deltok. Målet er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie. 

  — Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager sin egen profil på nettsiden, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side, forteller Slottet Hjermann. 

  I tillegg til poeng kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på bibliotekene. 

  Barna får også tilgang til en spesialskrevet fortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve, og kan løse oppgaver knyttet til denne. 

  Årets kampanje er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek, Telemark fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS. 

  Sommerles varer fra 1. juni til 31. august. 

  SAMLET POENG OG PREMIER: I tillegg til poeng, kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket. ILLUSTRASJONSFOTO