Odalsportalen – Sommertoget til Sør-Odal

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Vi har samlet alt du trenger av informasjon for at du ikke skal gå glipp av når NRK’s Sommertoget ruller inn på flere perronger i Sør-Odal i morgen.

  I sommer skal NRK reise rundt i Norge med Sommertoget og sender blant annet Reiseradio og Sommeråpent hver dag. Fra 27. juni til 19. august kjører Sommertoget innom 17 fylker og stopper ved 40 stasjoner, på kryss og tvers og fra nord til sør.  

  21. juli ruller det inn på flere perronger i Sør-Odal. I tillegg til krysningsstopp på Galterud, Disenå og Sander, vil det bli et 23 minutter langt stopp på Skarnes.

  Reiserute og program for Sør-Odal:

  Sommertoget har avreise fra Kongsvinger kl. 11.05 

  • Galterud: 11.14-11.17
  • Sander: passering 11.22
  • Skarnes: 11.30-11.53
  • Disenå: 12.02-12.05

  På Skarnes vil det være aktivitet for hele familien fra kl. 10.00. 

  Underholdning fra scenen:
  Herdis Jensen, Pole Dancing
  Rachel Eriksen, gitar og sang
  Roger Græsberg Anti Music Bonanza, konsert

  Det blir også utstilling med Odal fotoklubb på stasjonen. I gatene blir det salg av lokal mat og drikke, grilling og aktiviteter med frivillige lag og foreninger i kommunen. Og det kan hende at vi til og med får oppleve vannskishow på Glomma!

  Sør-Odal kommune oppfordrer alle til å ta med seg flagget til sin stasjon for å ønske Sommertoget velkommen. 

  Får det nest lengste stoppet

  Skarnes vil få det nest lengste stoppet i Kongsvingerregionen. Kun Kongsvinger har fått mer tid, går det fram av saksframlegget til formannskapet og kommunestyret.

  Formannskapet går også inn for at det settes av inntil 150.000 kroner for å bidra på stoppene i Sør-Odal. Også 15.000 kroner er satt av til Fjords AS for bistand til planlegging, gjennomføring og støtte til prosjektet. 

  – Hvis vi på Galterud, Sander og Disenå gir NRK unike bilder, vil det bli prioritert i visninger av høydepunkter senere. Toget kjører i 30 km/t, og det vil derfor være mulig å sørge for å vise fram god og stor aktivitet i grendene, heter det videre i saksframlegget fra rådmann Rune Hallingstad som Glåmdalen tidligere har henvist til.

  #nrksommer + #iloveodalen

  NRK har opprettet en egen nettside hvor du kan følge Sommertoget på reisen gjennom innlandet. Her finner du også mer informasjon om reiseruten til toget og om hva som skjer på de ulike stoppestedene. Siden finner du HER.

  I vente på Sommertoget oppfordrer NRK til å sende inn bilder og video fra der du er, akkurat nå. Bildene dine kan så bli delt med alle Sommertogseerne. 

  Det er to måter du kan dele bildene dine på: tagg Instagrambildene dine med #nrksommer eller last dem opp HER.

  Husk også å tagge Instagrambildene dine med #iloveodalen så vi kan vise resten av landet hvor fint det er i Odalen. 

  Lag en hilsen fra din stasjon

  Som enda et ledd i opplevelsen til Sommertoget har NSB laget et eget stasjonsfilter til alle togstasjonene i hele Norge. Dette finner du HER

  Legg til dette filtret på sommerbildene dine – snapshots av de rare øyeblikkene og de fine minnene, fra turer og stasjoner hvor du enn er i landet – og post dem som en sommerhilsen på Facebook. 

  Har du tips til hva Sommertoget burde se i Sør-Odal? Send inn ditt tips HER.

  Følg «Sommertoget i Sør-Odal» på Facebook

  FØLG REISERUTEN: Hver dag kjører toget en gitt strekning som ender på dagens stasjon, hvor NRK er ansvarlig for avvikling av TV-sending og arrangementer som blir til sammen med lokale krefter. SKJERMDUMP NRK LAG DITT EGET POSTKORT FRA SKARNES: NSB har laget en egen funksjon i anledning Sommertoget hvor du kan laget ditt eget postkort fra din stasjon. FOTO: Mette Haugland/SKJRMDUMP NSB 21. juli ankommer Sommertoget til NRK Sør-Odal kommune. I tillegg til krysningsstopp på Galterud, Disenå og Sander, vil det bli et 23 minutter langt stopp på Skarnes.