Odalsportalen – – Moro for vesle Knapper

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  – Det er ikke alle sykkelritt som har sauer og kuer i skjønn forening. I dag gikk startskuddet for Knapperrittet.

  Innrammet av høye grantrær og milevis med grusvei gikk startskuddet for årets utgave av Knapper-rittet på Skyrudsaga tidligere i dag. 

  De rundt 150 påmeldte til årets terrengritt kunne legge bak seg hele 42 km med skogsvei i Odalens dype skogen i stekende solskinn. Og rittleder, Bjørn Olav Heesbråten var storfornøyd. 

  — Det er jo ikke alle sykkelritt som har sauer og kuer i skjønn forening. Det er det nok bare Knapper-rittet som kan, og her er det deltagere fra ikke bare Odalen, men hele distriktet. 

  Et sykkelritt for alle

  Siden 2011 er det Odal Sykkelklubb som arrangerer Knapper-rittet. Og klubben ønsker både mosjonister og aktive velkommen. Terrengrittet har start og mål ved Skyrudsaga i Knapper, og løypa på 42km er for elite- og turrittdeltakere av aldersklasser 17 år og oppover. 

  Det er også et ritt for barn fra 6 til 16 år, samt en trimløype på 20km.

  — Vi ønsker alle velkommen til Knapper-rittet. Det skal være et terrengritt hvor alle kan delta, uansett om du er i eliteklassen og konkurrerer, eller om du vil ta det som en tur, forteller Hessbråten.

  — Det er jo moro for lille Knapper at vi har et eget sykkelritt. Og nå begynner det å bli veldig etablert også, sier Ole Petter Rignes som skal legge bak seg den lengste løypa i skogen. 

  Mange lokale frivillige

  Langs løypene i skogen står det flere frivillige og har kontroll på sykelistene. Men også flere dager i forveien har det blitt lagt ned arbeid for at Knapperrittet skal bli noe av. Heesbråten roser de frivillige. 

  — Jeg tror det er rundt 30-35 stk som jobber her frivillig bare i dag. Og mange av dem er lokale. Uten dem blir det ikke noe Knapper-ritt. 

  STOLT: Rittleder Bjørn Olav Heesbråten mener det ikke er mange andre sykkelritt som kan by på både sauer og kuer i skjønn forening langs løypa. 150 PÅMELDTE: Det var rundt 150 påmeldte til årets utgave av Knapper-rittet.