Odalsportalen – Solutions UB til NM

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Ungdomsbedriften Solutions UB gjorde en flott figur under årets NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm forrige uke.

  NM for ungdomsbedrifter gikk av stablen i Lillestrøm 28. og 29. april, og Skarnes vgs sin egne Solutions UB var representert med en flott stand. Solutions UB har arbeidet frem produktet «hekt’en» -et redskap som gjør det enklere å kneppe igjen knapper og dra opp glidlåser, som kan brukes på skjorter, bluser, kjoler og lignende.

  Elevene har fortalt at de har hatt en lærerik prosess og syns det har vært interessant å se hvordan det er å drive en bedrift. 

  Som mentorer har Ida M. Huse Gulbrandsen, Eskoleia AS og Jannicke Mykkestue og Mapei AS fulgt de målbeviste ungdommene tett, og er stolte av hva de har fått til.

  — Både Ida og jeg synes gruppen har jobbet godt og engasjert gjennom perioden, og er veldig fornøyde med at alle mål ble nådd. Vi tror det er avgjørende for fremtiden at elever får innblikk i entreprenørskap i skolen, dette kan være med på å øke villigheten til å starte egen bdrift i fremtiden. Så, all honnør til Ungt Entreprenørskap som arrangerer dette, sier Mykkestue.
   

  Tenker på miljøet

  Bedriften har hatt en prototype til testning hos en ergoterapaut på Sunnås sykehus når det gjelder bruken av resirkulerte tannbørster. Tilbake fikk de kun positive tilbakemeldinger, både på ergonomien og når det gjelder resirkuleringstanken. Elevene måtte likevell gå for et skaft av einer ettersom tannbørsteprodusentene ikke tillot bruk av håndtakene.

  Gjengen kunne til slutt ta med seg en flott plassering blandt de åtte beste i kategorien «beste sosiale entrepenør.» Målene som gruppen satte seg i begynnelsen om NM-deltagelse, plassering i en kategori og et produkt med salgspotensialet er herved oppfylt.

   

  UNGE ENTREPENØRER: Ungdomsbedriften Solutions UB produserer produktet kalt «hekt’en» -et redskap som det enklere å kneppe igjen knapper og dra opp glidlåser. FOTO: Jannicke Mykkestue FOTO: Jannicke Mykkestue