Odalsportalen – Street art-workshop

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  10. klasse ved Sør-Odal ungdomsskole har gitt gangtunnelen på Skarnes en fargerik ansiktsløftning.

  I samarbeid med kunstneren PEACETU / Rodrigo V. Lisboa, tok elevene ved 10 .trinn på Sør-Odal ungdomsskole fatt på å dekorere gangtunnelen nærmest gangbrua forrige uke.

  Med fargerike mønstre og sjablonger fikk elevene utfolde seg kreativt på den ellers grå tunellen, og resultatet ble storartet. Også inne på skolen har elevene dekorert med farger og nytt utrykk.

   

  Kreativ læring

  Street art har de siste årene blitt et verdensomspennende og svært populært kunstnerisk uttrykk.

  Et dagskurs med PEACETU gir elevene en introduksjon til street art og inkluderer studie av metoder og stil. Elevene får mulighet til å lære seg sprayteknikk og prøve seg på sjablong graffiti, og sammen med kunstneren være med å utsmykke en vegg i nærområdet.

  PEACETU er kunstnernavnet til den brasilianske street artisten Rodrigo Vitorio Lisboa (1977). Vokst opp i Salvador startet Rodrigo tidlig med å utforske graffitikunsten. Han opererer i ulike former inspirert av street art, og arbeider med både store vegger, skulpturer og lerreter. Han har lang erfaring som kunstnerisk leder for barn og unge både i Brasil og Norge.

  Rodrigo kommer akkurat hjemme fra en to-ukers turné i Troms. Denne uka dekorerer han tre tunneler i Trondheim og skoleåret 2015/16 har vært og er fylt med turnéer på skoler i blant annet Oppland, Hedmark, Østfold, Vestfold, i tillegg til Miniøya og Mela-festivalen i Oslo. Han er selv bosatt på Skarnes og har en Bachelor i produktdesign fra Høgskolen i Oslo og Akershus.

  Neste uke besøker han 10.trinn ved Nord-Odal ungdomsskole, også via den kulturelle skolesekken.

  Finn ut mer om kunstneren: www.peacetu.com
  Instagram: @peacetu 

  PEACETU: Det er kunstneren PEACETU / Rodrigo V. Lisboa (bilde) som står bak tilbudet som gir elevene mulighet til å lære seg sprayteknikk og prøve seg på sjablong graffiti.